Αναμείνατε ολίγον τι
Επιστήμες

Ας γνωριστούμε με το φαινόμενο ASMR (VIDEO)

ASMR A visual & auditory sensation

Ως φαινόμενο “ASMR” μπορεί να οριστεί εκείνη παράξενη αλλά γλυκιά αίσθηση που “τρέχει” από το κεφάλι σας, στην πλάτη σας, μέχρι τις άκρες των χεριών σας, και συνήθως δημιουργείται από παράξενες ασήμαντες ηχητικές σκανδάλες, όπως όταν κάποιος ψιθυρίζει δίπλα στο αυτί σας, ή ενώ βουρτσίζετε τα μαλλιά σας.
Το ακρωνύμιο “ASMR” (Autonomous Sensory Meridian Response) μεταφράζεται στα Ελληνικά σε “Αυτόματη Αισθητήρια Απόκριση του Μεσημβρινού”.

Δεν είναι απολύτως σαφές ακόμη όμως το γιατί γίνεται αυτό. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να γίνει τόσο έντονο που φαίνεται να έχει στον εγκέφαλο παρόμοιες επιδράσεις με τον σεξουαλικό οργασμό, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες που ασχολούνται με την έρευνα του.
Ο Δόκτορ Steven Novella, Κλινικός Νευρολόγος με πολλές διακρίσεις και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Yale, έχει γράψει ότι το φαινόμενο έχει αρκετά μεγάλη ρεαλιστική βάση και τα αίτια του μπορεί να ποικίλουν.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, μπορεί ακόμη να πρόκειται και για κάποιου είδους νευροεγκεφαλική κρίση, αν και πολύ ελαφριού τύπου που, μέχρι τώρα, δεν μοιάζει να αφήνει προβλήματα στον εγκέφαλο.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με το ASMR και ανεβάζουν βίντεο στο YouTube και στο διαδίκτυο.
Κοινό χαρακτηριστικό των ASMR βίντεο είναι συνήθως η χρήση απαλών ψιθύρων και ήχων, ενω η εικόνα είναι ελάχιστα μεταβαλλόμενη με απαλά χρώματα.
Ο οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις βασικές τεχνικές των ASMR και συγκεκριμένους μέχρι και απίθανους ήχους, δημιουργώντας μία νέα πρόταση.

 

Το ακόλουθο ASMR βίντεο είναι από την Ελληνίδα Cutebunny992

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

demetris

Ονομάζομαι Αθανασόπουλος Δημήτρης και είμαι κάποιος που του αρέσει να δημιουργεί παράξενες ιστορίες, να γράφει για τα αγαπημένα του πράγματα και ότι συνάντα στην ζωή του έως παράξενο, να γράφει πολλές σελίδες, σχεδόν άστοχα και άσκοπα για τα χόμπι του και που ελπίζει ότι ο,τι θα βρείτε εδώ μέσα να σας αρέσει και να σας εμπνεύσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο