Αναμείνατε ολίγον τι
Επιστήμες

Εξερευνήστε τις τοιχογραφίες ενός αρχαίου σπηλαίου σ’ ένα animated βίντεο 360°

Εξερευνήστε τις τοιχογραφίες ενός αρχαίου σπηλαίου σ' ένα animated βίντεο 360°

Η ζωγραφική σπηλαίου ή οι τοιχογραφίες σπηλαίων, είναι καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις και σχέδια που βρίσκονται στην επιφάνεια των φυσικών τοιχωμάτων των σπηλαίων και κατά κύριο λόγο έχουν προϊστορική προέλευση. Ο ακριβής λόγος δημιουργίας των παλαιολιθικών τοιχογραφιών δεν είναι γνωστός. Μια απλή υπόθεση είναι πως αποτελούσαν καλλιτεχνικές εκφράσεις των προϊστορικών ανθρώπων και γενικότερα διακοσμητικά στοιχεία.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των τοιχογραφιών της περιόδου αυτής σε όλο τον κόσμο, είναι η λεπτομέρεια στην απεικόνιση ζώων με τους ανθρώπους να απεικονίζονται κυρίως ως απλές μορφές ή με αποτυπώματα των χεριών τους.Οι ζωγραφιές των προγόνων μας έχουν διατηρηθεί σε σπηλιές σε όλο τον κόσμο: οι παλαιότερες που έχουν βρεθεί, δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 40.000 χρόνια.

Τι λένε όμως αυτά τα σχέδια για το αρχαίο ανθρώπινο μυαλό και τη ζωή των δημιουργών τους;

Σε αυτό το ειδικό animation 360 °, μπορείτε να εξερευνήσετε μια αρχαία σπηλιά και τα περίχωρά της, καθώς ο Iseult Gillespie θα μοιράζεται μαζί σας μια σύντομη ιστορία των τοιχογραφιών των σπηλαίων.

 

Τοποθετήστε τον κέρσορά σας πάνω στο βίντεο και κάνοντας κλικ, σύρετε το ποντίκι ώστε να περιηγηθείτε στο χώρο.

 

Πηγή

TEd-Ed

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο