Αναμείνατε ολίγον τι
Επιστήμες

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler ανακάλυψε σχεδόν 100 νέους εξωπλανήτες

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler ανακάλυψε σχεδόν 100 νέους εξωπλανήτες

Η αποστολή K2 της NASA έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στο διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler ώστε να πάει τα όρια της παρατήρησης, καθώς και το κυνήγι πλανητών, ένα βήμα πιο πέρα. Οι προσπάθειες για τη διάσωση του Kepler έπειτα από μια δυσλειτουργία του το 2013 ξεκίνησαν πρόσφατα, καθώς η διεθνής αποστολή  επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδόν 100 νέων εξωπλανητών. Αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των εξωπλανητών που βρέθηκαν από την αποστολή K2 σε σχεδόν 300 συνολικά. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Astronomical Journal.

A diagram of how the Kepler telescope uses sunlight to balance itself and illuminate its solar panels, allowing it to continue searching for new exoplanets despite a malfunction in 2013.

“Ξεκινήσαμε να αναλύουμε 275 υποψηφίους από τους οποίους 149 επικυρώθηκαν ως πραγματικοί εξωπλανήτες. Με τη σειρά τους 95 από αυτούς τους πλανήτες έχουν αποδειχθεί νέες ανακαλύψεις », δήλωσε ο Andrew Mayo, Αμερικανός PhD φοιτητής του Εθνικού Διαστημικού Ινστιτούτου (DTU Space) στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τον Mayo, η ομάδα ήταν σε θέση να βρει πλανήτες που κυμαίνονται σε μεγέθη μικρότερα από τη Γη, μέχρι και πολύ μεγαλύτερα του Δία. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, ήταν ακόμα σε θέση να βρουν “το πιο φωτεινό αστέρι που βρέθηκε είτε από τις αποστολές του Kepler είτε του K2 για να φιλοξενήσει έναν πλανήτη”, δήλωσε ο Mayo. “Οι πλανήτες γύρω από τα φωτεινά αστέρια είναι σημαντικοί γιατί οι αστρονόμοι μπορούν να μάθουν πολλά γι ‘αυτούς και από τα επίγεια παρατηρητήρια “.

Ανάπτυξη έρευνας

Αυτά τα απίστευτα ευρήματα δεν προέκυψαν απλά, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των σημάτων που προέρχονται από εξωπλανήτες και εκείνων που δεν σχετίζονται με αυτούς, καθώς τα σήματα μπορούν να προκληθούν από πολλαπλά συστήματα αστεριών, από θόρυβο διαστημοπλοίων ή από άλλες πηγές.

Τι σημαίνει λοιπόν η ανακάλυψη αυτών των νέων εξωπλανήτων;

Σύμφωνα με τον Mayo: «Καθώς ανακαλύπτονται περισσότεροι πλανήτες, οι αστρονόμοι θα αναπτύξουν μια πολύ καλύτερη εικόνα της φύσης των εξωπλανητών που με τη σειρά τους θα μας επιτρέψουν να τοποθετήσουμε το δικό μας ηλιακό σύστημα σε ένα γαλαξιακό πλαίσιο».

Με άλλα λόγια, η καλύτερη κατανόηση άλλων πλανητών μπορεί να μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα τον δικό μας.

Πηγή

futurism.com

Εικόνα: NASA

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο