Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Αυτός ο ”σκύλος” θα πάει βόλτα, είτε το θέλετε είτε όχι!

Στο παρακάτω  βίντεο θα παρακολουθήσετε τη στιγμή όπου ένας ρομποτικός σκύλος χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει ένας άνθρωπος – στην προσπάθειά του να τον σταματήσει από το να δραπετεύσει από το χώρο του εργαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται το ρομπότ SpotMini της εταιρείας Boston Dynamics, το οποίο έχει τέσσερα πόδια, ένα μακρύ κορμό και έναν ιδιόμορφο, εκτεινόμενο βραχίωνα για κεφάλι. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον βραχίωνα, που στο άκρο του διαθέτει μία τσιμπίδα, το SpotMini είναι σε θέση να γυρίσει τη χειρολαβή της πόρτας για να βγει έξω – παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο άνθρωπος να το σταματήσει.

Σε ένα σημείο, ο υπάλληλος χτυπάει τον ρομποτικό σκύλο που ελέγχεται από υπολογιστή, με ένα μπαστούνι, ένα παράδειγμα  “της προσαρμοζόμενης συμπεριφοράς σε δυναμικά μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα “, σύμφωνα με την Boston Dynamics.

“Αυτές οι δοκιμές δεν βλάπτουν το ρομπότ”, πρόσθεσαν.

Έπειτα από αρκετά εμπόδια, ο εργαζόμενος κάνει μια τελευταία προσπάθεια να τραβήξει προς τα πίσω, το κινούμενο προς τα εμπρός ρομπότ. Όμως η δύναμη του SpotMini είναι μεγαλύτερη και έτσι ξεφεύγει με ευκολία.

Αυτό που δεν φαίνεται στο παραπάνω βίντεο είναι ότι το ρομπότ οδηγείται στην πόρτα και δίνεται η εντολή “Go”, στην οποία λειτουργεί αυτόνομα. Το SpotMini διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι και το σώμα του, η οποία μπορεί να βρει τη λαβή και να καθορίσει αν μια πόρτα είναι ανοιχτή ή κλειστή, ώστε να μπορεί να ανοίξει και να περάσει από την πόρτα, η ρομποτική εταιρεία εξηγείται σε ένα σχόλιο κάτω από το κλιπ.

Αν και φαίνεται τρομακτικό, είναι αρκετά υποδεέστερο σε σύγκριση με το ανθρωποειδές Atlas της Boston Dynamics, που έχει μάθει να κάνει backflips.

Η Boston Dynamics ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και αρχικά διευθύνθηκε από τον Andy Rubin, ο οποίος δημιούργησε το λειτουργικό σύστημα Android. Η Google πούλησε την εταιρεία στη Softbank το 2016.

Πηγή

telegraph.co.uk

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο