Αναμείνατε ολίγον τι
ΕπιστήμεςΤεχνολογία

Βιονικοί φακοί σύντομα θα θεραπεύσουν όλα τα προβλήματα όρασης

βιονικοί φακοί

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε την όραση μας κάτι το δεδομένο. Ως αποτέλεσμα αυτής, έχουμε αναπτύξει την δυνατότητα να γράφουμε, να διαβάζουμε, να οδηγούμε και να παρατηρούμε τον φυσικό κόσμο.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο για όλους μας. Για πολλούς ανθρώπους, αυτή η φαινομενικά απλή αντίληψη είναι ένας δύσκολος αγώνας. Στην πραγματικότητα, πάνω από 285 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προβλήματα όρασης, σύμφωνα με στατιστική από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization – WHO).

Το National Eye Institute αναφέρει ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς έχουν καταρράκτη ή θα έχουν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη όταν φτάσουν 80 ετών και ο καταρράκτης, σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, είναι και η κύρια αιτία τύφλωσης.

Αλλά τώρα, τα άτομα με οποιαδήποτε προβλήματα όρασης μπορεί να έχουν μια καινούργια ελπίδα.

Σύντομα, ο καταρράκτης μπορεί να είναι παρελθόν, και ακόμα καλύτερα, είναι πιθανό να βλέπουμε πεντακάθαρα και θα είναι εφικτό χωρίς να φοράμε γυαλιά ή φακούς επαφής.

Τι σημαίνει ακριβώς όμως αυτό;

Εάν μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο που βρίσκεται 10 μέτρα μακριά, θα μπορείτε να διαβάσετε το ίδιο κείμενο από απόσταση 30 μέτρων. Πιθανότατα πολύ καλύτερα από ένα άτομο που δεν έχει προβλήματα όρασης.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται χάρη στο Ociumtics Bionic Lens.

Αυτός ο “δυναμικός φακός” αντικαθιστά τον φυσικό φακό ενός ατόμου. Τοποθετείται στο μάτι μέσω μιας σύριγγας γεμάτης φυσιολογικού ορού, ξετυλίγεται στην θέση του σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Μπορεί να ακούγεται οδυνηρό και βγαλμένο από διήγημα επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο Δόκτορ Garth Webb, ο οπτομετρικός ο οποίος εφεύρε το Buminic Lens Ocumetics, λέει ότι η διαδικασία είναι παρόμοια με με την χειρουργική επέμβαση καταρράκτη και θα διαρκέσει συνολικά οκτώ λεπτά.

Προσθέτει ότι οι άνθρωποι που διαθέτουν τους εξειδικευμένους φακούς που έχουν εισαχθεί χειρουργικά δεν θα έχουν ποτέ καταρράκτη και ότι οι φακοί αισθάνονται φυσιολογικοί και δεν θα προκαλέσουν πονοκεφάλους.

Μέχρι στιγμής, ο φακός πήρε χρονικά μια δεκαετία για να αναπτυχθεί και έχει κοστίσει 3 εκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ.

Οι ανθρώπινες δόκιμες άρχισαν τον Ιούλιο του 2017 και οι φακοί θα είναι διαθέσιμοι στο τον Μάρτιο του 2018.

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

demetris

Ονομάζομαι Αθανασόπουλος Δημήτρης και είμαι κάποιος που του αρέσει να δημιουργεί παράξενες ιστορίες, να γράφει για τα αγαπημένα του πράγματα και ότι συνάντα στην ζωή του έως παράξενο, να γράφει πολλές σελίδες, σχεδόν άστοχα και άσκοπα για τα χόμπι του και που ελπίζει ότι ο,τι θα βρείτε εδώ μέσα να σας αρέσει και να σας εμπνεύσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο