Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Επιστήμονες εφηύραν τον πραγματικό flux capacitor του DeLorean, δεν κάνει όμως ταξίδια στο χρόνο

DeLorean Flux Capacitor

Όσοι έχουν δει την τριλογία του Back to the Future γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι απαραίτητο το flux capacitor (πυκνωτής ροής) για να είναι δυνατό το ταξίδι στο χρόνο. Οι fans των ταινιών σίγουρα θα ήθελαν να υπήρχε και στην πραγματικότητα.

Ίσως να μην είναι τελικά κάτι που  θα υπάρχει μόνο στις ταινίες.

Επιστήμονες από την Αυστραλία και την Ελβετία έκαναν μία νέα πρόταση για ένα πραγματικό capacitor.

Αυτός βέβαια δεν θα είναι σε θέση να σας κάνει βόλτες στο χρόνο.

Η συσκευή αυτή θα είναι ένας νέος τύπος ηλεκτρονικού κυκλοφορητή που θα μπορεί να ελέγξει την κατεύθυνση της κίνησης των μικροκυμάτων.

Οι ερευνητές πρότειναν δύο διαφορετικά πιθανά κυκλώματα, όπου το ένα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των ταινιών, αφού έχει τον ίδιο σχεδιασμό των τριών δεσμίδων που είχε και αυτός του DeLorean – που είχε μεταφέρει τον Doc Brown και τον Marty McFly στο 1955 και στο 2015.

 

Σχέδιο του πυκνωτή ροής

 

Σύμφωνα με το the Center for Future Low-Energy Electronics Technologies, που συμμετείχε στην έρευνα, ο κυκλοφορητής “χρησιμοποιεί το φαινόμενο της σήραγγας (quantum tunneling) της μαγνητικής ροής γύρω από τον πυκνωτή, διαλύοντας την συμμετρία της αντιστροφής του χρόνου” (“uses the quantum tunneling of magnetic flux around a capacitor, breaking time-reversal symmetry.”).

Αυτό σημαίνει ότι”τα σήματα κυκλοφορούν γύρω από το κύκλωμα προς μία κατεύθυνση, όπως κάνουν τα αυτοκίνητα σε ένα κυκλικό κόμβο” ( “signals circulate around the circuit in only one direction, much like cars on a roundabout,”), όπως ανέφερε ο Tom Stace, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Queensland.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συσκευή αυτή θα είναι ένα σημαντικό δώρο προς την κοινότητα των κβαντικών υπολογιστών, όπου οι ερευνητές προσπαθούν να κατευθύνουν τα σήματα με μεγάλη ακρίβεια.

Αρκετούς θα ενδιέφερε να μπορούν να παίξουν μερικά τυχερά παιχνίδια που θα γνωρίζουν ήδη τα αποτελέσματα, αλλά δεν θα καταφέρει να καλύψει την “ανάγκη” τους.

Σε τι θα μας χρησιμεύσει τελικά;

Εκτός από τους κβαντικούς υπολογιστές, θα καταφέρουν να κατασκευάσουν καλύτερα radar, να βελτιώσουν το WiFi και τις κεραίες των κινητών.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν το επιστημονικό άρθρο στο Physical Review Letters.

Πηγές

 

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο