Αναμείνατε ολίγον τι
ΕπιστήμεςΤεχνολογία

Η επαυξημένη πραγματικότητα στην υπηρεσία της Ιατρικής

Η επαυξημένη πραγματικότητα στην υπηρεσία της Ιατρικής

Επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality‎) είναι η σε πραγματικό χρόνο θέαση ενός περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών (όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας). Οι προβολές των δεδομένων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality. Τι σχέση έχει όμως η επαυξημένη πραγματικότητα με την Επιστήμη της Ιατρικής;

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται το project Esper, το οποίο προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα εμβάθυνσης στην Επιστήμη της Ιατρικής μέσω της απεικόνισης ενός εξαιρετικά λεπτομερούς και ακριβούς ανατομικού  μοντέλου στο πλαίσιο της πραγματικής ζωής.

Στο μέλλον, οι φοιτητές θα μπορούν να προσομοιώνουν τις ανατομές στις αίθουσες διδασκαλίας,  χωρίς πλέον να χρειάζονται νεκρά σώματα στα εργαστήρια. Στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να απομονώσουν και να διευρύνουν συγκεκριμένες περιοχές και όργανα του σώματος, διευκολύνοντας μια πραγματικά διαδραστική ομαδική εργασία μεταξύ των μαθητών. Στις κλινικές, οι ασκούμενοι θα μπορούν να παρουσιάζουν στους ασθενείς σε πραγματική κλίμακα και σε πραγματικό χρόνο, το πώς θα έπρεπε να λειτουργούν τα σώματά τους σε σύγκριση με την οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να βιώνει ο ασθενής.

Βίντεο:

 

 

Πηγή: 3d4medical.com

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο