Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας φουτουριστικής γειτονιάς στο Τορόντο

Η Google ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας φουτουριστικής γειτονιάς στο Τορόντο

Η Google, μία εταιρεία που κατασκευάζει τα πάντα, από μία μηχανή αναζήτησης ως και αυτό-οδηγούμενα οχήματα, ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια φουτουριστική γειτονιά στο Τορόντο.

Η εταιρεία Sidewalk Labs, μια εταιρεία αστικής καινοτομίας που ανήκει στην Alphabet, τη μητρική εταιρία της Google, συνεργάζεται με το Τορόντο για τη σχεδίαση μιας γειτονιάς που θα αποτελέσει πρότυπο μοντέλο της αστικής ζωής του 21ου αιώνα.

Η Sidewalk Labs θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια αρχική φάση σχεδιασμού και πιλοτικών δοκιμών. Η Alphabet δεσμεύθηκε επίσης να μεταφέρει την έδρα της Google στον Καναδά, στη νέα γειτονιά, η οποία ονομάζεται Quayside και βρίσκεται στην προκυμαία του Τορόντο. Να σημειωθεί ότι η Google έχει περίπου 1.000 υπαλλήλους στον Καναδά.

Στόχος της εταιρείας Sidewalk Labs είναι σχεδόν …τα πάντα! Από τη μείωση της ρύπανσης και του χρόνου μετακινήσεων μέσα στην πόλη, ως και τη ρύθμιση των καιρικών συνθηκών. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει την αύξηση της σκιάς κατά τις ηλιόλουστες μέρες και την παρεμπόδιση της βροχής μέσω της έξυπνης σχεδίασης κτιρίων αλλά και της δενδροφύτευσης.

Η Sidewalk Labs  θεωρεί επίσης, ότι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 73%, την κατανάλωση πόσιμου νερού κατά 65% και την παραγωγή αποβλήτων κατά 90%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μετακινήσεις σε αυτήν την πόλη θα πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο είτε περπατώντας, είτε με το ποδήλατο, είτε με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Όσον αφορά τη διαχείριση του χώρου, η Sidewalk Labs  στοχεύει στην ευελιξία της χωροθέτησης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης της γης με διάφορες χρήσεις, όπως ανοικοδόμηση κατοικιών, εμπορικών κέντρων κ.α.

«Δεν πρόκειται για κάποια τυχαία δραστηριότητα από την πλευρά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Alphabet,  Eric Schmidt. «Αντίθετα, αποτελεί το αποκορύφωμα 10 χρόνων σκέψης, για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων».

Επίσης, η Sidewalk Labs ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν δίκτυα επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας, καθώς και σύνδεση μεγάλης εμβέλειας και χαμηλού εύρους ζώνης. Το τελευταίο αποτελεί κρίσιμο σημείο για την τοποθέτηση αισθητήρων σε δημόσιους χώρους και κτίρια, για την καταμέτρηση περιβαλλοντικών δεδομένων όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, ο θόρυβος, οι κραδασμοί και η θερμοκρασία.

Οι ηγέτες της Google και της κυβέρνησης του Καναδά, δήλωσαν πως ελπίζουν ότι το μοντέλο θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές κατά μήκος της προκυμαίας του Τορόντο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή

cnn.com

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο