Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Η Google συνεργάζεται με τη NASA ώστε να μην χαθείτε στο διάστημα!

Η Google συνεργάζεται με τη NASA ώστε να μην χαθείτε στο διάστημα!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη NASA και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency)‎ για τη δημιουργία νέων λεπτομερών χάρτων της Αφροδίτης, του Πλούτωνα και πολλών από τα φεγγάρια του Κρόνου.

Αφροδίτη

Μία από τις αξιοσημείωτες πηγές απ’ όπου πήρε εικόνες η Google ήταν το διαστημικό σκάφος Cassini, το οποίο έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες κατά τη διάρκεια της 20ετούς ζωής του στον Κρόνο.

Μέχρι τώρα, στους χάρτες της Google, υπήρχαν διαθέσιμες εικόνες μόνο για τη Γη, τη Σελήνη, τον Άρη, τον Ερμή και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε εκπρόσωπος της Google. Πλέον, έχουν προστεθεί επιπλέον πλανήτες και φεγγάρια.

Φεγγάρι

Με την είσοδό σας εδώ, σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε το διάστημα από την οθόνη του υπολογιστή σας. Εάν μεγεθύνετε αρκετά, μπορείτε να δείτε τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των επιφανειών και το όνομα του κάθε πλανήτη και του κάθε φεγγαριού.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) καθώς οι εικόνες που θα συναντήσετε εκεί είναι μόλις από τον περασμένο Ιούλιο. Επίσης, μπορείτε να εξερευνήσετε εικόνες μέσα από τον ISS από την οπτική γωνία ενός Ευρωπαίου αστροναύτη που πέρασε εκεί έξι μήνες.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Μπορεί να μην πολύ εύκολο να περιηγηθείτε στους πλανήτες και τα φεγγάρια, αφού οι χάρτες της Google δεν παρέχουν κάποιο εργαλείο αναζήτησης για το διάστημα. Όμως αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια καθώς η θέα που θα αντικρίσετε, σίγουρα δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει ως τώρα.

 

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο