Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Η NASA καλεί το κοινό να συμμετάσχει στο ταξίδι στον Ήλιο

Ο δορυφόρος που θα αγγίξει τον Ήλιο

Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει ένα ταξίδι σε ένα μαγευτικό προορισμό το καλοκαίρι; Να κάνει ατελείωτη ηλιοθεραπεία;

Την λύση μας την δίνει, με αρκετά περίεργο τρόπο, η NASA.

Πριν μερικούς μήνες είχε καλέσει το κοινό να μοιραστεί το ταξίδι του InSight Lander στον Άρη. Τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν σε δύο microchips που θα βρίσκονται μέσα στο φορτίο του. Έτσι λοιπόν και τώρα, καλούνται πάλι όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο να συμμετέχουν στο ιστορικό ταξίδι του Parker Solar Probe. Το ονόματα τους θα βρεθούν πάνω σε ένα michochip που θα βρεθεί και αυτό πολύ κοντά στην ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Τουλάχιστον τα ονόματα μας, θα πρέπει να αντέξουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και επίπεδα ραδιενέργειας. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2018, που θα γίνει η εκτόξευση του δορυφόρου.

Ο δορυφόρος αυτός θα φτάσει κάπου που δεν είχε καταφέρει να φτάσει η ανθρωπότητα μέχρι τώρα. Αυτή η αποστολή θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των επιστημόνων. Ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα εδώ και 6 δεκαετίες.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα προσπαθούσαν πάντα να μελετήσουν και να κατανοήσουν πως η Ήλιος επιδρά στο περιβάλλον του διαστήματος. Εδώ κάνουμε λόγο για τον τομέα Heliophysics. Ο τομέας αυτός δεν έχει μόνο τεράστια σημασία για να καταλάβουμε το πως λειτουργεί το άστρο που μας δίνει ζωή, αλλά βοηθά και στην εξερεύνηση του Ηλιακού συστήματος και όχι ακόμα.

Ο δορυφόρος αυτός, έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, και θα βρεθεί περίπου στα 4 εκατομμύρια μίλια μακριά από την επιφάνεια του Ήλιου. Οι κυριότεροι στόχοι της αποστολής είναι να ανακαλύψουν το πως μεταβάλλεται η ενέργεια και η θερμοκρασία μέσα στην κορώνα και να ανακαλύψουν το πως επιταχύνεται ο Ηλιακός άνεμος και τα ηλιακά σωματίδια.

Για να συμβούν όλα αυτά, θα πρέπει να αντέξει θερμοκρασίες της τάξης των 2500F. Κάτι που είναι δυνατό με την ασπίδα που είναι εξοπλισμένος ο δορυφόρος, που θα κρατήσει το υπόλοιπο σκάφος σε θερμοκρασίες δωματίου.

Για αυτή την αποστολή έφτιαξαν και το παρακάτω βίντεο με την βοήθεια του William Shatner (γνώστος ως Captain James T. Kirk του αστρόπλοιου U.S.S. Enterprise):

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν τόσο κοντά στον Ήλιο, οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 27 Απριλίου 2018.

 

Το εισιτήριο για το Parker Solar Probe

Πηγή

www.nasa.gov – Public Invited to Come Aboard NASA’s First Mission to Touch the Sun

Εικόνα: “Artist’s illustration of NASA’s Parker Solar Probe spacecraft approaching the sun.” – Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο