Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Η SpaceX στοχεύει να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις στον Άρη στις αρχές του 2019

Η SpaceX στοχεύει να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις στον Άρη στις αρχές του 2019

Η εταιρεία SpaceX έχει κάνει πολύ ξεκάθαρες τις προσδοκίες της σχετικά με τον Κόκκινο Πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια και απ’ ότι φαίνεται βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτές νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της, Elon Musk, κέρδισε τις εντυπώσεις κατά την εμφάνισή του στο φεστιβάλ South By Southwest το περασμένο Σαββατοκύριακο, υποστηρίζοντας ότι ο πύραυλος SpaceX Mars σημειώνει σταθερή πρόοδο και πιθανότατα θα είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει τις πρώτες του σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις από το επόμενο έτος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η SpaceX θα στείλει κάποιον πύραυλο στον Άρη μέχρι το 2022, κάποιες πρόωρες δοκιμές το 2019 θα είναι ένα καλό σημάδι ότι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του Falcon Heavy, η SpaceX προωθεί τα σχέδια αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν την αποστολή ανθρώπων στον Άρη μέχρι το 2024.

Αν υποθέσουμε ότι ο ‘Starman’ της Tesla, που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο διάστημα με τον Falcon Heavy δεν φτάσει στον Άρη, αυτός ο πύραυλος θα είναι ένα από τα πρώτα εμπορικά αντικείμενα (δηλαδή δεν έχει σταλεί από τη NASA ή άλλους κυβερνητικούς διαστημικούς οργανισμούς) που πρόκειται να φτάσει στον Άρη. Ο Musk παραδέχθηκε ότι τα χρονοδιαγράμματα του τείνουν να μοιάζουν αισιόδοξα, ωστόσο διατηρεί την εμπιστοσύνη του σε αυτά δηλώνοντας τα εξής στο SXSW:

“Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύντομες πτήσεις, πιθανότατα κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.”

Ο πύραυλος που προορίζεται να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι δεν είναι το Falcon 9 ή ο πύραυλος Falcon Heavy, αλλά ένα νεότερο μοντέλο που η SpaceX ονομάζει BFR – ή διαφορετικά Big Falcon Rocket, το οποίο είναι εν μέρει εμπνευσμένο από το όπλο BFG του βιντεοπαιχνιδιού Doom.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο