Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Η Tesla υποστηρίζει ότι δεν πληρώνεται σωστά για τις υπηρεσίες της γιγάντιας μπαταρίας

Η γιγαντιαία μπαταρία της Tesla στην Αυστραλία

Όπως φαίνεται οι μπαταρίες της Tesla δουλεύουν πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα πρεπε. Η καθημερινή εφημερίδα Sydney Morning Herald αναφέρει ότι η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν πληρώνεται όπως θα έπρεπε για τις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης που προσφέρει η εγκατάσταση της στην νότια Αυστραλία για το δίκτυο της χώρας.

Όπως εξηγεί η ίδια η εταιρεία, οι μπαταρίες της παράγουν ρεύμα πιο γρήγορα απ’ ότι μπορεί να καταγράψει το Australian Energy Market Operator (AEMO).

Τα standards που ισχύουν βασίζονται στους ρυθμούς απόκρισης των γεννητριών ορυκτών καυσίμων. Οι μπαταρίες της Tesla όμως, μπορούν να αντιδράσουν πολύ πιο γρήγορα από αυτές.

“Η Tesla υπολογίζει ότι το Hornsdale Power Reserve battery έχει προσφέρει το 30 με 40 τοις εκατό των υπηρεσιών του στις αγορές χωρίς να έχει πληρωθεί γιατί οι υπάρχουσες τεχνικές προδιαγραφές είναι σχεδιασμένες βάση των δυνατοτήτων των γεννητριών ορυκτών καυσίμων”, αναφέρει η Tesla.

Η γιγαντιαία μπαταρία της νότιας Αυστραλίας τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Δεκέμβριο, και έχει ήδη αποδείξει την αξία της. Τον Ιανουάριο το AEMO ζήτησε από τις εταιρείες ενέργειας να προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο όταν υπάρχει κάποια έλλειψη ή διακοπή, ή κάποια προγραμματισμένη συντήρηση.

Ένα τέτοιο συμβάν συνήθως ανεβάζει τις τιμές, και στην προκειμένη περίπτωση αναμενόταν να φτάσουν περίπου στα AU$9,000/MW. Οι μπαταρίες της Tesla όμως, και ένα γειτονικό αιολικό πάρκο επενέβησαν και κράτησαν τις τιμές γύρω στα AU$270/MW. Έτσι βοήθησαν την αγορά να εξοικονομήσει μερικά εκατομμύρια δολάρια, 3.2 εκατομμύρια για την ακρίβεια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τέτοιες εγκαταστάσεις στην California, στην Hawaii, στο Vermont, στο Massachusetts και στο Puerto Rico. Μπορούμε να συναντήσουμε επίσης μία τέτοια εγκατάσταση στη νήσο Ta‘ū (νησιά Samoa), που τροφοδοτεί ολόκληρο το νησί, και γίνεται επίσης μέρος ενός πιλοτικού project στον Καναδά, στο οποίο θα εξετάσουν ένα υβρίδιο τέτοιων μπαταριών και αιολικής ενέργειας.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο