Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Θα μπορούσε ένας καφές να καταστρέψει τον κόσμο;

Θα μπορούσε ένας καφές να καταστρέψει τον κόσμο;

Τα τελευταία χρόνια, η  τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Πόλεις ανά τον κόσμο αξιοποιούν ήδη συστήματα βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, παράλληλα όμως εγείρουν κάποια ερωτήματα.

Οι προβληματισμοί γύρω από το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο κοινωνικοί, όσο και ηθικοί. Τι θα συμβεί αν οι άνθρωποι καταφέρουν να δημιουργήσουν συστήματα νοητικά ανώτερα από τους ίδιους; Με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να έχουν τον πλήρη έλεγχό τους, αν εκείνα βρίσκονται συνεχώς ένα βήμα μπροστά;

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Stuart Russell, καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο  University of California, μιλά για τις τρεις αρχές που κατά τη γνώμη του θα καταστήσουν την δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης ασφαλέστερη. 

Το βίντεο διαθέτει και ελληνικούς υπότιτλους.

 

 

Πηγή

TED – 3 principles for creating safer AI

 

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο