Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Μία αναμέτρηση του Falcon Heavy με άλλους επίδοξους κατακτητές του διαστήματος

Μία αναμέτρηση του Falcon Heavy με άλλους επίδοξους κατακτητές του διαστήματος

Εάν παρακολουθήσατε την πορεία και την εκτόξευση του Falcon Heavy νωρίτερα αυτό το μήνα, σίγουρα θα ακούσατε πολλές συζητήσεις σχετικά με το πόσο ισχυρός είναι. Όμως πόσο ισχυρός είναι στην πραγματικότητα όταν συγκριθεί με τους πυραύλους που πέρασαν στην ιστορία;

Το παρακάτω ολιγόλεπτο βίντεο του Concerning Reality, παρουσιάζει την ιστορία των πυραύλων σε σύγκριση με τον Falcon Heavy. Το ολοκληρωμένο βίντεο είναι γεμάτο με σχετικά στατιστικά στοιχεία και ιστορικές πληροφορίες για τους πιο ισχυρούς πυραύλους που έχουν κατασκευαστεί – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται ακόμα υπό ανάπτυξη.

Ενώ το Falcon Heavy του Elon Musk είναι σήμερα ο πιο ισχυρός πύραυλος σε λειτουργία, δεν κατέχει ακόμα το ρεκόρ του πιο ισχυρού πυραύλου που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο Falcon Heavy του Musk έσπασε πολλά ρεκόρ όταν ολοκλήρωσε τη δοκιμαστική του πτήση στις 6 Φεβρουαρίου.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Musk και η SpaceX κατάφεραν να μειώσουν το κόστος της “τοποθέτησης ενός κιλού υλικού σε χαμηλή τροχιά της γης από $2,684 ανά χιλιόγραμμο σε ένα εκπληκτικό $1,406 ανά χιλιόγραμμο.” Αυτή η μείωση των τιμών ανοίγει τη δυνατότητα διαστημικών ταξιδιών και εξερεύνησης σε ένα ευρύτερο φάσμα οργανισμών και εταιρειών εκτός των κυβερνητικών οργανώσεων.

Πηγή

interestingengineering.com

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο