Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Ο Elon Musk κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο σε 100 μέρες

Ο Elon Musk κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο σε 100 μέρες

Ο Elon Musk έβαλε ένα στοίχημα ότι θα καταφέρει να κατασκευάσει την μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου σε 100 ημέρες, διαφορετικά θα την διέθετε δωρεάν.

Και το κέρδισε.

Η Tesla ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της κολοσσιαίας μπαταρίας ιόντων λιθίου στη Νότια Αυστραλία, ένα σύστημα Powerpack με χωρητικότητα 100 MW (Nameplate capacity) /129 MWh (Energy storage). Τώρα όμως ήρθε η στιγμή της δοκιμής.

Εκπρόσωποι της Tesla και της γαλλικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, Neoen και Adelaide, θα συνεργαστούν με την South Australian Premier Jay Weatherill ώστε τις επόμενες μέρες να ξεκινήσουν επίσημα την λειτουργία της μπαταρίας.

Το σύστημα Powerpack είναι συνδεδεμένο με το αιολικό πάρκο Hornsdale του Neoen κοντά στο Jamestown και αποτελεί  μια προσπάθεια για την επίλυση ορισμένων σοβαρών ενεργειακών ζητημάτων του κράτους.

Αν και το κράτος παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Νότια Αυστραλία χρειαζόταν μια ενεργειακή λύση μετά από ένα τεράστιο black-out τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το σύστημα Powerpack στοχεύει στη “σταθεροποίηση του δικτύου της Νότιας Αυστραλίας” και στην παροχή επαρκούς ισχύος για πάνω από 30.000 σπίτια, αριθμός ίσος με το πλήθος των σπιτιών που έχασαν την παροχή ενέργειας τους τον Σεπτέμβριο.

Τον Μάρτιο του 2017, η κρατική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων (114 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την υποστήριξη έργων ανανεώσιμης ενέργειας. Η Tesla επιλέχθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 90 ανταγωνιστικές προσφορές για την παροχή ολόκληρου του στοιχείου αποθήκευσης ενέργειας για το αιολικό πάρκο Hornsdale του Neoen.

Ενώ άλλοι μιλάνε απλά, εμείς κάνουμε πράξη το ενεργειακό μας σχέδιο, κάνοντας τη Νότια Αυστραλία πιο αυτόνομη και παρέχοντας εφεδρική ισχύ και πιο προσιτή ενέργεια για τους νότιους Αυστραλούς αυτό το καλοκαίρι” , δήλωσε ο Premier Jay Weatherill σε δήλωση στα ΜΜΕ.

Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο, θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του ενεργειακού μας σχεδιασμού ενώ παράλληλα στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νότια Αυστραλία θα είναι πρωτοπόρος στην χρήση μπαταριών για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ” .

Η μπαταρία αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική την 1η Δεκεμβρίου.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο