Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε κάποια ευχάριστη είδηση;

Hey Google, tell me something good

Παρακολουθώντας  κανείς τις ειδήσεις, έχει συχνά την αίσθηση πως τα μόνα νέα που παρουσιάζονται αφορούν δυσάρεστα γεγονότα. Ωστόσο, αυτό δεν αντιπροσωπεύει πλήρως την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια πληθώρα καλών ειδήσεων εκεί έξω– και δεν αναφερόμαστε σε ‘απροσδόκητες και καθ΄όλα αξιολάτρευτες φιλίες ζώων’, ούτε σε ‘τυχαίες πράξεις καλοσύνης’.

Αναφερόμαστε σε θέματα που αναδεικνύουν την προσπάθεια ανθρώπων για την επίλυση ζητημάτων, κάνοντας πράξεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Το να ενημερωνόμαστε σχετικά με ζητήματα τέτοιας θεματολογίας αποτελεί κρίσιμο σημείο μιας ισορροπημένης ενημέρωσης.

Αυτή είναι και η βασική ιδέα πίσω από τη νέα λειτουργία του ψηφιακού βοηθού της Google,  ο οποίος διευκολύνει τους χρήστες στην εύρεση καλών ειδήσεων.

Με την εντολή “Hey Google, tell me something good” προς τον βοηθό της Google, οι χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών για αρχή, μπορούν να λάβουν σύντομες περιλήψεις καλών ειδήσεων που αφορούν τις τοπικές κοινότητες, αλλά και να ενημερωθούν για ευχάριστα γεγονότα από όλο τον κόσμο.

Ευχάριστες ειδήσεις, όπως:

  • το πώς το Georgia State University αξιοποίησε τα δεδομένα που είχε συλλέξει κατά τα τελευταία δέκα χρόνια για τους φοιτητές του και βάσει αυτών, διπλασίασε το ρυθμό αποφοίτησης και έκλεισε το κενό των επιτυχόντων μεταξύ μαύρων και λευκών φοιτητών
  • το πώς πολίτες στο ανατολικό Ντιτρόιτ, ασχολούνται με την μελισσοκομία με σκοπό να βοηθήσουν στην αύξηση του πληθυσμού των μελισσών, αλλά και την τοπική οικονομία
  • το πώς η Ισλανδία περιόρισε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους δημιουργώντας προγράμματα εξωσχολικής δραστηριότητας

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ…

Όπως αναφέρει και ο Ryan Burkle, Creative Producer του Creative Lab της Google:

“Στις μέρες μας καταναλώνουμε περισσότερα νέα από ποτέ, και κάποιες φορές, μοιάζει ότι μόνο άσχημα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι υπάρχει πληθώρα καλών νέων και δεν μιλάμε μόνο για σκόρπιες πράξεις καλοσύνης. Υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι γύρω μας που εργάζονται και σημειώνουν πρόοδο για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και το να μαθαίνουμε για αυτά τα νέα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για να εξισορροπήσουμε τη ροή των ειδήσεων”

Η επιλογή των θεμάτων που αναπαράγει ο ψηφιακός βοηθός της Google, γίνεται μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SJN (Solutions Journalism Network) που εστιάζει στη δημοσίευση ιστοριών για ανθρώπους που προσπαθούν και καταφέρνουν να κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος. Οι ιστορίες αυτές προέρχονται από πληθώρα μεγάλων γνωστών και εναλλακτικών πηγών ενημέρωσης.

Από την πλευρά της η Google, αναγνωρίζει πως το εγχείρημά της δεν αποτελεί κάποιο μαγικό ραβδάκι, ωστόσο οι υπεύθυνοι πιστεύουν πως αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στη νέα της λειτουργία. Και εμάς, μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε το χειρότερο που μπορεί να συμβεί… είναι να ακούσετε μια ευχάριστη είδηση!

 

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο