Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Πώς μοιάζει η ζωή από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πώς μοιάζει η ζωή από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αποτελεί κοινό πρόγραμμα διαφόρων χωρών ανά τον κόσμο το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998, ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα 27.744 χιλιομέτρων ανά ώρα ως προς την επιφάνεια της Γης , συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ISS βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

Αναρωτιέστε πώς μοιάζει η ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Όσοι λοιπόν θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, έχουμε να τους προτείνουμε δύο τρόπους για να το καταφέρουν: είτε θα περάσουν χρόνια αστροναυτικής εκπαίδευσης ελπίζοντας για ένα ταξίδι στο διάστημα, είτε θα παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο 360 μοιρών το οποίο, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί μια πιο προσιτή επιλογή- τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα!

Χάρη στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR), το βίντεο παρέχει στους θεατές μια μοναδική εικόνα για το διεθνές επιστημονικό εργαστήριο που χρησιμοποιεί η NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για τη διαβίωση στο διάστημα.

Επίσης, μπορείτε να έχετε live εικόνα της Γης από το Διάστημα. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που φέρει στο εξωτερικό του τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας μεταδίδει απευθείας online video με εντυπωσιακές εικόνες της Γης από το διάστημα, στο πλαίσιο του πειράματος HDEV (ο High Definition Earth Viewing) με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης των διαστημικών περιβαλλοντικών συνθηκών στην ποιότητα των βίντεο. Τα συλλεχθέντα στοιχεία θα βοηθήσουν τους ειδικούς στο να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για μελλοντικές αποστολές, παράλληλα όμως προσφέρoυν στους χρήστες του διαδικτύου ένα μοναδικό θέαμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τo απευθείας live streaming από τις κάμερες του σταθμού εδώ.

Εάν κάποιος επιθυμεί να λαμβάνει προσωπικές ειδοποιήσεις σχετικά με τις με τις εμφανίσεις του Σταθμού μπορεί να εγγραφεί στη σχετική υπηρεσία της NASA, Spot the Station.

 

Πηγές

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο