Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Ρολόι Braille δείχνει την ώρα με ένα απλό άγγιγμα

Ρολόι Braille δείχνει την ώρα με ένα απλό άγγιγμα

Δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε καθημερινά, αλλά τα περισσότερα ρολόγια ουσιαστικά δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Μια παραδοσιακή λύση γι’ αυτό, είναι η κατασκευή ρολογιών από κρυστάλλους που ανοίγουν ώστε να μπορεί κανείς να αγγίξει τους δείκτες και να υπολογίσει την ώρα. Όμως με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ εύκολo να μετακινηθούν οι δείκτες και να «διαβάσει» κανείς λάθος την ώρα.

Πλέον, υπάρχουν πιο δημιουργικοί τρόποi κατασκευής ρολογιών εκεί έξω. Ας γνωρίσουμε λοιπόν το Dot, ένα κομψό μηχανοκίνητο smartwatch που χρησιμοποιεί γλώσσα Braille για να δείχνει την ώρα σε όποιον το φοράει.

Οι προδιαγραφές του Dot είναι αρκετά εντυπωσιακές. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, αισθητήρα αφής, κινητήρα δόνησης και Bluetooth, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι ακολουθεί πιστά τα πρότυπα των λειτουργιών ενός κοινού smartwatch.

Το Dot λειτουργεί με αρκετά απλό τρόπο. Κάτω από τον επιλογέα υπάρχουν τέσσερις μονάδες με μοτέρ, η κάθε μια με έξι πιθανές κουκίδες. Κάθε κουκίδα μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλωθεί μεμονωμένα, έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίσει έως και τέσσερις χαρακτήρες Βraille τη φορά. Ο χρήστης τότε, μπορεί να διαβάζει τον πίνακα όπως θα έκανε αν είχε ένα κείμενο με γλώσσα Braille γραμμένο σε ένα κομμάτι χαρτί.

Βίντεο:

 

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο