Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Ρομπότ που μπορούν να προγραμματίσουν τα παιδιά

ρομπότ για παιδιά

Το ROBOPAL είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ρομπότ με μαγνητικά μπλοκ εντολών. Με τα μαγνητικά μπλοκ μπορεί κανείς να προγραμματίσει το ρομπότ, απλοποιώντας την διαδικασία δημιουργίας κώδικα σε μια περίπλοκη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου και μετατρέποντας την όλη διαδικασία σε ένα ευχάριστο και έξυπνο παιχνίδι.

Το μόνο εμπόδιο των παιδιών θα είναι η φαντασία τους!

μαγνητικά μπλοκ του ROBOPAL

Ο κύριος στόχος του ROBOPAL είναι να ενεργοποιήσει την δημιουργική πλευρά του παιδιού και την φαντασία του, και να το βοηθήσει να αναπτύξει την αφαιρετική σκέψη του ενώ αναπτύσσει την ικανότητα του να προγραμματίζει.

Το ROBOPAL διαθέτει 10 USBs, που το κάνουν επεκτάσιμο και έτσι έχει μεγαλύτερες δυνατότητες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του παιδιού. Μπορούν να συνδεθούν LED φώτα, ανεμιστήρες, επιπλέον αισθητήρες (για την αποφυγή εμποδίων και την πλοήγηση του σε διάφορες διαδρομές) και έτσι να επεκτείνουν την λειτουργικότητα του ρομπότ.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι είναι συμβατό με τα LEGO. Έτσι αρκετά από τα παιχνίδια που ήδη έχει ένα παιδί μπορούν να συνδυαστούν με το ρομπότ.

 

Το ρομπότ αυτό διαθέτει και 14 διαφορετικές εκφράσεις προσώπου και 15 διαφορετικές φωνές. Και αν τα έχει βρει σκούρα για το πως να κάνει το οτιδήποτε, θα έχετε μια μεγάλη βάση από online videos και tutorials που θα βοηθήσουν να μάθει πως να προγραμματίζει το ρομπότ.

Το kickstarter του ROBOPAL έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει ήδη τον στόχο τον 15.000$ (από τις 19 Οκτωβρίου περίπου), ενώ απομένουν 17 ημέρες για το τέλος του.

 

Όταν έφτασαν τον στόχο ευχαρίστησαν τον κόσμο για την βοήθεια του στην προσπάθεια τους αυτή, και έθεσαν ένα δεύτερο στόχο στα 50.000$, που αν τον φτάσουν θα δώσουν σε όλους όσους συμμετείχαν δώρο ένα κουτί αποθήκευσης του ρομπότ και των κομματιών του.

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο