Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Σε χρόνο ρεκόρ ανταποκρίθηκε στην πρώτη διακοπή ρεύματος η μπαταρία του Elon Musk

Σε χρόνο ρεκόρ ανταποκρίθηκε στην πρώτη διακοπή ρεύματος η μπαταρία του Elon Musk

Η γιγαντιαία μπαταρία ιόντων λιθίου του Elon Musk στη Νότια Αυστραλία, ανταποκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην πρώτη διακοπή ρεύματος, δεδομένου ότι εγκαταστάθηκε ως πηγή ενέργειας ασφαλείας.

Η πρώτη διακοπή ρεύματος πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη νίκη του στο $ 13 εκατομμυρίων στοίχημα, όπου κατάφερε να κατασκευάσει την μπαταρία Tesla εντός 100 ημερών, για την παροχή ενέργειας στη Νότια Αυστραλία.

Ο υπουργός Ενέργειας κ. Tom Koutsantonis αναφέρει ότι η επένδυση στην μπαταρία έχει ήδη αποδείξει την αξία της, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία στην πρώτη της δοκιμή.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Loy Yang στη Victoria, βγήκε εκτός λειτουργίας, η μπαταρία Tesla τροφοδότησε με 100 megawatts το εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο σε 140 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Σχετική εικόνα

Αυτό αποτελεί ρεκόρ“, δήλωσε ο Koutsantonis στον ραδιοφωνικό σταθμό 5ΑΑ.

Οι εθνικοί φορείς ήταν συγκλονισμένοι από το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά η μπαταρία ήταν σε θέση να διοχετεύσει αυτόν τον τύπο ενέργειας στην αγορά.

Συγκριτικά, ο σταθμός του Torrens Island της Νότιας Αυστραλίας θα χρειαζόταν μισή ώρα έως και μία ώρα ώστε να ανταποκριθεί, σύμφωνα με τον Koutsantonis.

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο το Νοέμβριο, η μπαταρία ενεργοποιήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Το project αποτελεί μέρος ενός σχεδίου 550 εκατομμυρίων δολαρίων από την κρατική κυβέρνηση για την εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού ύστερα από από ένα τεράστιο black-out τον Σεπτέμβριο του 2016, το οποίο μετατράπηκε σε εθνική πολιτική συζήτηση για την ενεργειακή εξασφάλιση του κράτους.

 

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο