Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Το δεύτερο Amazon Go της Νέας Υόρκης άνοιξε και έχει έτοιμο μέχρι και τον καφέ σας

Το δεύτερο Amazon Go της Νέας Υόρκης άνοιξε και έχει έτοιμο μέχρι και τον καφέ σας

Η Amazon συνεχίζει να προχωρά και να δημιουργεί καινούρια μονοπάτια στους τομείς της καινοτομίας, ανοίγοντας το δεύτερο κατάστημα της στην Νέα Υόρκη που δεν έχει κανένα υπάλληλο στο ταμείο.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για τα Amazon Go. Είναι μία αλυσίδα καταστημάτων/super markets στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα καταστήματα αυτά είναι εν μέρει αυτοματοποιημένα, και οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν προϊόντα χωρίς να καταλήξουν στην ουρά κάποιου ταμείου ώστε να εξυπηρετηθούν από τον/την ταμία ή αντίστοιχα, χωρίς να χρησιμοποιούν έναν αυτόνομο σταθμό.

Η τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί ονομάστηκε “just-walk-out” (“απλά βγες έξω”) και εκμεταλλεύεται αισθητήρες και κάμερες για να ανιχνεύσει και να παρακολουθήσει τι παίρνουν από τα ράφια οι πελάτες και τι παίρνουν μαζί τους εκτός του καταστήματος, και έτσι να τους χρεώσει το κατάλληλο ποσό.

Μέχρι τώρα έχουν ανοιχτεί τέτοια καταστήματα στις πόλεις του Seattle, του Chicago, του San Francisco και ένα στην Νέα Υόρκη (New York).

 

Το νέο Go Store είναι το 13ο της σειράς και το 2ο στην πόλη της Νέας Υόρκης, και βρίσκεται στο Park Avenue, στο κέντρο του Manhattan. Για όσους είχαν την τύχη να επισκεφθούν κάποιο από τα προηγούμενα, πλέον θα προσφέρονται και κάποιες νέες υπηρεσίες, και όχι μόνο από τα γνωστά είδη που έβρισκε κανείς μέχρι τώρα.

Οι πελάτες θα βρουν έτοιμα γεύματα και snacks, για τα οποία θα υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ποικιλία αφού πολλά από τα τοπικά καταστήματα φαγητού θα διαθέσουν τα προϊόντα τους.

Ανάμεσα στις επιλογές τους θα μπορούν να βρουν και τα γνωστά πακέτα-γεύματα “Amazon meal kits” της εταιρείας, όπως και φρεσκοφτιαγμένος καφές – υπηρεσία που δοκιμάστηκε σε αντίστοιχο κατάστημα στο Seattle.

Για την παρασκευή του καφέ έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία Starbucks και προσφέρονται 3 διαφορετικά είδη καφέ και 12 διαφορετικά από τα γνωστά δημιουργήματα των Starbucks. Όπως αναφέρεται θα ετοιμάζεται φρέσκος καφές κάθε 45 λεπτά!

Βασικός στόχος είναι να εξυπηρετήσουν το εργαζόμενο κοινό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα του.

 

Αυτά τα καταστήματα ίσως είναι το μέλλον των supermarkets και του πώς συμπεριφερόμαστε σαν καταναλωτές μέσα στα καταστήματα. Όμως, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις, ειδικά για τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος.

Οι επικριτές του έκαναν λόγο για μία διάκριση κατά των ανθρώπων που δεν διαθέτουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Στην πολιτεία της Philadelphia νομοθετήθηκε η απαγόρευση επιχειρήσεων που δεν έχουν ταμεία, και άλλες πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μία τέτοια απαγόρευση.

 

Η ίδια η εταιρεία έχει εισακούσει τις ανησυχίες που έχουν προκύψει και έχει προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπισή τους. Τον Απρίλιο συμφώνησε στην μετατροπή των Go Stores ώστε να αρχίσουν να δέχονται και μετρητά.

Το κατάστημά τους στην Νέα Υόρκη, στο  Brookfield Place θα είναι το πρώτο που θα ακολουθήσει αυτή την αλλαγή, ενώ το νέο κατάστημα θα είναι έτοιμο στο μέλλον να δεχτεί μετρητά, όπως και όλα τα Go Stores.

Παρακάτω θα δείτε το βιντεο-παρουσίαση που δημοσίευσε η εταιρεία το 2016:

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο