Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Υπάλληλοι ρομποτάκια

Wal-Mart Stores Inc's shelf-scanning robots replenish inventory to save employees time when products run out as seen in this handout photo

Η Walmart εντάσσει ρομπότ στο εργατικό της δυναμικό, καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται σε ένα κατάστημα του σύγχρονου κόσμου.

Η εταιρεία δοκιμάζει τα ρομπότ σε πολλά καταστήματα στο Αρκάνσας,  στην Πενσυλβάνια και την Καλιφόρνια, όπου χρησιμοποιούνται για επαναλαμβανόμενες και σχεδιασμένες εργασίες. Τα ρομπότ ύψους 0,61 μέτρων είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από κάμερες και έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω, σαρώνοντας τα ράφια για προϊόντα που έχουν εξαντληθεί ή για να ελέγξουν αν υπάρχουν τυχόν εσφαλμένες τιμές. Επίσης, κρατούν σημειώσεις για λανθασμένες ή ελλιπείς ετικέτες. Τα δεδομένα μεταφέρονται στη συνέχεια στους υπαλλήλους, οι οποίοι προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Walmart Robots

Οι αρχικές δοκιμές των ρομπότ ήταν αρκετά επιτυχημένες ώστε η Walmart να επεκτείνει τον ρομποτικό της στόλο σε άλλα 50 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Το Business Insider αναφέρει ότι αυτή η προσθήκη στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2018.

Μιλώντας στο Reuters, ο εκπρόσωπος της Walmart, Jeremy King, δήλωσε ότι τα ρομπότ της Walmart είναι κατά 50% πιο παραγωγικά από τους ανθρώπους-υπαλλήλους, πιο ακριβή με τη σάρωσή τους και τρεις φορές ταχύτερα. Παρά την αποτελεσματικότητά τους, ο King δήλωσε ότι δεν θα αντικαταστήσουν το ανθρώπινο δυναμικό.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η Walmart βλέπει τους αυτόνομους σαρωτές τους ως λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αποθεμάτων. Μη διαθέσιμα προϊόντα, σημαίνει πιθανώς την απώλεια μιας πώλησης. Η πρόσληψη ανθρώπων-υπαλλήλων για τη σάρωση αντικειμένων έχει αποδειχθεί δύσκολη, καθώς είναι μια κουραστική εργασία που δεν κάνει κανείς ευχάριστα.

Ωστόσο, η Walmart δεν είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί ρομπότ. Η Amazon χρησιμοποιεί ρομπότ Kiva στις αποθήκες της από το 2014 και οι αποθήκες της Alibaba έχουν δει αυξημένη παραγωγικότητα από τότε που εισήγαγαν τα δικά τους ρομπότ.

 

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο