Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Drones για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Drones για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Μετά από μια φυσική καταστροφή, η διαδικασία εύρεσης επιζώντων μπορεί να είναι μια επικίνδυνη και επίπονη επιχείρηση. Μπορεί να υπάρχουν πεσμένες γραμμές ηλεκτροδότησης, αδιάβατοι πλημμυρισμένοι δρόμοι ή ασταθές έδαφος για εργασία.

Ένα νέο drone της Parrot, μπορεί να βοηθήσει. Εξοπλισμένο με μια θερμική κάμερα, το Bebop Pro Thermal μπορεί να πετάξει πάνω από περιοχές που έχουν πληγεί, παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο της εκάστοτε κατάστασης – συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας που αποδίδεται από το σώμα ενός επιζώντος.

Το αξίας 1500 δολαρίων Parrot Bebop-Pro Thermal, προορίζεται για κατασκευαστές, επιθεωρητές και εργαζόμενους σε θέματα δημόσιας ασφάλειας. Εκτός από την αναζήτηση και τη διάσωση, οι δύο κάμερες που διαθέτει μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δουν οι χειριστές του από πού προέρχεται η θερμότητα από μια στέγη ή σε ποιες περιοχές εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή η θερμοκρασία, έπειτα από μια πυρκαγιά.

Η ιδέα της αξιοποίησης των drones στη δημόσια ασφάλεια δεν είναι καινούργια. Η Parrot συνεργάζεται στενά με τους εργαζόμενους της δημόσιας ασφάλειας στη Γαλλία για να ανακαλύψει τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ένα drone σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το 2016, τμήματα του Παρισιού αντιμετώπισαν ακραίες πλημμύρες. Η εταιρεία Parrot συνεργάστηκε με το τοπικό τμήμα πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης για την αποστολή drones, ώστε να παρακολουθήσουν τα επίπεδα των υδάτων και να βοηθήσουν στη συλλογή πληροφοριών.

Τώρα η εταιρεία ελπίζει ότι θα κατασκευαστεί ένα drone μόνο για αυτά τα είδη των εργασιών που θα μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και στη διάσωση ζωών.

Η Parrot  είναι μια γαλλική εταιρία τεχνολογίας 23 ετών, η οποία τα τελευταία χρόνια κατασκευάζει σχεδόν εξ ολοκλήρου drones. Επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία – από τους 700 εργαζομένους της, οι περισσότεροι από τους μισούς εργάζονται στην έρευνα και την ανάπτυξη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Βίντεο:

 

 

Πηγή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

Γιώτα Ζώτου

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση, που έχει σαν στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας του ανθρώπου άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Μέσα από αυτό το site λοιπόν θα μοιραζόμαστε ερευνητικά δεδομένα και εξελίξεις που αφορούν στις επιστήμες και την τεχνολογία, τα οποία έμμεσα ή άμεσα μας αφορούν και αξίζει να γνωρίζουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο