Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Φουτουριστικό Ξενοδοχείο στο Σίδνεϊ

Φουτουριστικό Ξενοδοχείο στο Σίδνεϊ

Τα ξενοδοχεία κάψουλες (Capsule ή Pod Hotels) δεν είναι κάτι καινούργιο στον πραγματικό κόσμο, αφού αποτελούν βασικό στοιχείο των επιλογών διαμονής στην Ιαπωνία αρκετες δεκαετίες

Στο Σύδνεϋ, ένα από τα λίγα ξενοδοχεία αυτού του τύπου εκτός Ιαπωνίας, που ονομάζεται πολύ άπλα The Capsule Hotel, παίρνει έμπνευση από την επιστημονική φαντασία και μάλιστα, πολύ κυριολεκτικά.

 Αν αναρωτιέστε όμως γιατί ένα ξενοδοχείο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για περιοχές εξαιρετικά μεγάλης πυκνότητας υπάρχει στην μεγάλη άδεια αυλή της Αυστραλίας από όλες τις γωνιές του πλανήτη, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Σίδνεϊ έχει μετατραπεί σε ένα μεταφορικό πεδίο μάχης στον τομέα της στέγασης, και τέτοιες επιλογές γίνονται ο μόνος εναλλακτικός τρόπος που οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα φτηνό ύπνο της μιας νύχτας, στο κέντρο της πόλης, στο δικό τους “δωμάτιο”.

 Σε μια προσπάθεια να πείσουν τους ανθρώπους να υποχωρούν από το πόσο μικρός χώρος είναι, το ξενοδοχείο σχεδιάζει να προσθέσει πράγματα όπως έξυπνες τηλεοράσεις (Smart Tvs) σε κάθε κάψουλα και φανταχτερά κοινόχρηστα μπάνια.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ένα βασικός θάλαμος κοστίζει μόνο 55 Δολάρια Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 38 Ευρώ, τη νύχτα, πιθανότατα το κάνει πολύ πιο πειστικό.

Βέβαια, δεν μπορείς μετά από αυτές τις φωτογραφίες να αποφύγεις την σύγκριση με το ακόλουθο τμήμα του παιχνιδιού Deus Ex : Human Revolution.


ΠΗΓΗ: Kotaku

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

demetris

Ονομάζομαι Αθανασόπουλος Δημήτρης και είμαι κάποιος που του αρέσει να δημιουργεί παράξενες ιστορίες, να γράφει για τα αγαπημένα του πράγματα και ότι συνάντα στην ζωή του έως παράξενο, να γράφει πολλές σελίδες, σχεδόν άστοχα και άσκοπα για τα χόμπι του και που ελπίζει ότι ο,τι θα βρείτε εδώ μέσα να σας αρέσει και να σας εμπνεύσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο