Αναμείνατε ολίγον τι
Gaming

Ετοιμαζόμαστε για το Ataribox

atari logo

Ο κόσμος του gaming βρέθηκε προ μεγάλης εκπλήξεως τον περασμένο Ιούλιο όταν η Atari ανακοίνωσε ότι δουλεύει στην κατασκευή μιας νέας κονσόλας με το όνομα Ataribox.

Η εταιρία ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα μπορούμε να προ-παραγγείλουμε την κονσόλα στις 14 Δεκεμβρίου, όταν θα ξεκινήσει και η crowdfunding campaign.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για το Ataribox, και η τελευταία ενημέρωση είχε γίνει τον Σεπτέμβριο.

Το Ataribox θα φτάσει σε μας μαζί με μία σειρά παιχνιδιών, κλασσικών του Atari, όπως πολλοί περίμεναν ότι θα συμβεί. Εκτός αυτού θα τρέχει σε λειτουργικό Linux, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν παιχνίδια από άλλες πλατφόρμες, αφού θα κρατήσει την νοοτροπία του ανοιχτού λογισμικού, δεν θα προσπαθήσει να κλειδώσει την συσκευή ώστε να παίζει μόνο τις δημιουργίες της Atari.

Εκτός αυτών, είχε ανακοινωθεί και ποια θα είναι η αρχιτεκτονική του και ο σχεδιασμός του: Ένας προσαρμοσμένος επεξεργαστής AMD με Radeon Graphics θα βρίσκεται στο εσωτερικό της κονσόλας. Όπως είχαν δηλώσει από την ίδια την Atari, θα προσφέρει τις δυνατότητες ενός υπολογιστή στην τηλεόραση μας – κάτι που θυμίζει το τι προσφέρει το Steam box.

Θα περιλαμβάνει επίσης streaming, apps, web browsing και μουσική, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το Apple TV και το Shield TV της Nvidia.

Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε περισσότερα όταν θα ξεκινήσει η campaign.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Adwords engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
Oumuamua
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ πολίτης στον κόσμο, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποκτήσει οικογένεια
Πώς δημιουργήθηκαν τα μαθηματικά σύμβολα;
NASA: το πείραμα των πανομοιότυπων διδύμων