Αναμείνατε ολίγον τι
Gaming

Ο σχεδιαστής του Sonic, Yuji Naka στην Square Enix

yuji naga, sonic και square enix

Στον κόσμο της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών είδαμε τις τελευταίες ημέρες μία κίνηση που σχεδόν κανείς δεν περίμενε: ένας από τους βασικούς σχεδιαστές του πασίγνωστου Sonic The Hedgehog, Yuji Naka, θα προσχωρήσει στο δυναμικό της Square Enix – γνωστή για τα Final Fantasy, Dragon Quest, και Kingdom Hearts.

 

Όπως φαίνεται θα συνεχίσει να ασχολείται με την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, αλλά δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το τι να περιμένουμε. Ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει ένα “ευχάριστο παιχνίδι”, κάτι που ακούγεται αρκετά καλό σαν στόχος.

Από την άλλη, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί στο game studio Prope, που του ανήκει, με αυτή την αλλαγή πορείας στην επαγγελματική του διαδρομή.

yuji naka

Από την πορεία που είχε ο Naka μέχρι τώρα, γνωρίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Ξεκίνησε το 1983 στην Sega και γρήγορα έχτισε το παρουσιαστικό του ως ένας πολύ καλός προγραμματιστής, κάτι που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε κλασσικούς τίτλους, όπως Alex Kidd, Phantasy Star και το Sonic. Στο τελευταίο, η χαρακτηριστική μεγάλη ταχύτητα, οι γνωστοί βρόχοι και οι καμπύλες που τρέχει πάνω ο γνωστός σκαντζόχοιρος, είναι προϊόν δικής του δουλειάς – έμπνευσης. Αργότερα έγινε παραγωγός, και ασχολήθηκε με τίτλους όπως το Nights into Dreams και το Phantasy Star Online.

 

Στην συνέχεια τα άφησε πίσω του όλα αυτά, και δημιούργησε την Prope, που αναφέραμε και πιο πάνω, μέσα στο 2006. Την δημιούργησε μόνο και μόνο γιατί ήθελε να δημιουργήσει τα δικά του βιντεοπαιχνίδια, χωρίς να τον βαραίνει η φήμη του Sonic.

Οι τίτλοι της Prope δεν ήταν από τους πολύ γνωστούς, αλλά κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος πλατφορμών, από σταθερές κονσόλες, μέχρι φορητές όπως το 3DS και συσκευές iOS. Ο τελευταίος τίτλος που κυκλοφόρησε από την εταιρία ήταν το Rodea the Sky Soldier το 2015 για Wii U και 3DS.

Για την συνεργασία του με την Square Enix μάθαμε μέσα από το twitter:

Σίγουρα δεν περιμένουμε ο Naka να έχει άμεση επαφή με την κατασκευή κάποιου τίτλου, αφού πλέον περνά σε μία μεγάλη εταιρία όπως είναι η Square Enix, που δεν θα έχει τις ίδιες δομές με την Prope που έχει πιο indie χαρακτήρα. Περιμένουμε όμως ότι παρόλα αυτά, θα αφήσει το σημάδι του σε ότι και αν καταπιαστεί.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Adwords engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
Oumuamua
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ πολίτης στον κόσμο, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποκτήσει οικογένεια
Πώς δημιουργήθηκαν τα μαθηματικά σύμβολα;
NASA: το πείραμα των πανομοιότυπων διδύμων