Αναμείνατε ολίγον τι
Gaming

Το Alto’s Odyssey κυκλοφόρησε μετά από αρκετό καιρό αναμονής

Alto's Adventure

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Snowman, ένα μικρό ανεξάρτητο studio στο Τορόντο, κυκλοφόρησε το Alto’s Adventure στο iOS. Εκείνη την εποχή, η ομάδα ήταν τρία άτομα, ο Ryan Cash, ο Harry Nesbitt και ο Jordan Rosenberg. Και φυσικά το πρώτο τους παιχνίδι ήταν το Alto’s Adventure.

Όταν αποφάσισαν να το εκδώσουν στο App Store (Φεβρουάριος 2015), δεν ήξεραν τι να περιμένουν και ήλπιζαν για το καλύτερο. Η κυκλοφορία αυτή όμως άλλαξε τα πάντα.

Ο τίτλος αυτός ήταν μία τεράστια επιτυχία. Το gameplay ήταν αρκετά απλοϊκό, αλλά η ατμόσφαιρα συνεπήρε τους παίκτες. Μιλάμε για ένα endless-runner snowboarding and llama-herding game, όπου το μόνο που είχε να κάνει ο παίκτης είναι να κάνει άλματα όταν πατά πάνω στην οθόνη.

Βλέποντας  την επιτυχία που είχε στους χρήστες των συσκευών της Apple, μετά από έναν χρόνο έκαναν την μεταφορά του παιχνιδιού και σε android.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού σε φορητές συσκευές, το οποίο σημαίνει ότι οι παίκτες κάνουν, εδώ και καιρό, ότι μπορούσαν για να βρεθεί στα χέρια τους ένα sequel.

Πλέον, η ευχή τους έγινε πραγματικότητα. Το Alto’s Odyssey είναι πλέον γεγονός!

Αν και στο sequel έχει αλλάξει το σκηνικό και έχει φύγει από τις γνωστές χιονισμένες βουνοπλαγιές και έχει μετατοπιστεί σε αμμώδεις ερήμους και ναούς μέσα στην ζούγκλα, έχει κρατήσει την ατμόσφαιρα και την χαλαρότητα που σου πρόσφερε και το προηγούμενο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στο προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά πήραν το χρόνο τους πριν γίνει οτιδήποτε. Περιμέναμε για περίπου 7 μήνες, αλλά όπως βλέπουμε από το αποτέλεσμα, άξιζε τον κόπο!

Κάθε πτυχή του αρχικού τίτλου, ειδικά αυτοί που σου τραβούσαν το ενδιαφέρον, έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Όπως βλέπουμε το παιχνίδι εξελίσσεται σε μία σειρά από διαφορετικές τοποθεσίες: σε ένα ναό μέσα στην ζούγκλα, μία έρημο και πλαγιές γεμάτες βράχια. Η εναλλαγή ανάμεσα τους γίνεται πολύ ομαλά ενώ ο παίκτης προχωρά.

Τις εναλλαγές στο περιβάλλον, τις ακολουθούν οι εναλλαγές του καιρού, που όλες μαζί δίνουν την δυνατότητα να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι μεταξύ των χρωμάτων και του φωτισμού.

Στον παλιότερο τίτλο είχαμε και ένα τραγούδι που έπαιζε σε μία ατελείωτη επανάληψη. Τώρα έχουμε αντίστοιχες μεταβάσεις στην μουσική σύμφωνα με το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Την μία είναι πιο παιχνιδιάρικη και ανάλαφρη, και μετά από λίγο γίνεται δραματική και έντονη.

Στο καθοδικό ταξίδι του Alto και των φίλων του, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέους τύπους εμποδίων και κινδύνων.

Alto's Adventure

Μπορούμε να πέσουμε σε λιμνάζοντα νερά που μας καθυστερούν, ενώ μπορούμε να βρεθούμε σε ένα γρήγορο ποτάμι που θα έχει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Τα vines που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, μπορεί να σπάσουν αν μείνεις σε αυτά για αρκετή ώρα. Τα αερόστατα και οι ανεμοστρόβιλοι δίνουν επιπλέον ανύψωση. Βλέπουμε επίσης ότι πλέον μπορούμε να κάνουμε wall-ride σε διάφορες απότομες πλαγιές.

Το σημαντικό σε όλες αυτές τις νέες δυνατότητες είναι ότι δεν έβλαψαν καθόλου την απλότητα του παιχνιδιού. Έχει ακόμα τον ίδιο τρόπο παιξίματος: πατάς στην οθόνη για να κάνεις άλμα ή wall-ride, και παρατεταμένο για να κάνει flip.

Και ενώ όλα έχουν αλλάξει και βλέπουμε τόσα καινούρια πράγματα, οι χαρακτήρες λειτουργούν το ίδιο με πριν. Ο Alto είναι ένας ισορροπημένος boarder, με μέτριες ικανότητες. Επίσης, για παράδειγμα, η Maya παραμένει μία ταχύτατη χαρακτήρας.

Το Alto’s Adverture, όπως και το Alto’s Odyssey, είναι οι τίτλοι του είδους που είναι απαλλαγμένοι από όλα τα ενοχλητικά στοιχεία που έχουν τα δωρεάν (free-to-play) παιχνίδια που υπάρχουν στον χώρο. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, ούτε in-app αγορές, ούτε πρέπει να χρησιμοποιείς νομίσματα/διαμάντια/ή οτιδήποτε άλλο, για να συνεχίσεις να παίζεις.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Adwords engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
Oumuamua
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ πολίτης στον κόσμο, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποκτήσει οικογένεια
Πώς δημιουργήθηκαν τα μαθηματικά σύμβολα;
NASA: το πείραμα των πανομοιότυπων διδύμων