Αναμείνατε ολίγον τι
Gaming

Το Virtual Console δεν θα έρθει στο Nintendo Switch

Nintendo Switch Console

Η ανακοίνωση της Nintendo σχετικά με την online υπηρεσία της για το Switch, όπως φαίνεται, δημιούργησε πολλές απορίες.

Πάρα πολλοί ανυπομονούσαν για αυτή την νέα υπηρεσία, σχεδόν από όταν κυκλοφόρησε η κονσόλα. Ανάμεσα σε αυτά που προσφέρει, θα έχουμε και την δυνατότητα αποθήκευσης backup των saves των παιχνιδιών στο cloud.

Όπως μάθαμε η συνδρομή θα κοστίζει 4$ τον μήνα, 8$ για τρεις μήνες ή 20$ για ένα χρόνο. Μαζί με όλα όσα προσφέρονται όμως, ο συνδρομητής θα αποκτήσει και πρόσβαση σε 20 τίτλους παιχνιδιών του NES.

Το παραπάνω έγινε αντικείμενο συζήτησης για το αν θα εμφανιστεί στο Switch το Virtual Console. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει όμως, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε κλασσικούς ή retro τίτλους στο Nintendo Switch.

Το Virtual Console έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Nintendo Wii για να προσελκύσουν τους fans των παλαιότερων τίτλων-κονσολών της Nintendo, στον απόηχο μιας πειραματικής κονσόλας.

Επέτρεψε τους χρήστες να παίξουν παιχνίδια από παλιότερες παιχνιδομηχανές όπως το NES και το N64. Το project όμως δεν προχώρησε όπως περιμέναμε. Είχε μία πολύ περιορισμένη συλλογή παιχνιδιών, που δεν ήταν προσβάσιμη στο σύνολο της από όλες τις κονσόλες, και τα παιχνίδια του SNES ήταν διαθέσιμα μόνο στο 3DS.

Όπως έγινε γνωστό στο Kotaku (δείτε στις πηγές), η Nintendo δεν σχεδιάζει να φέρει το Virtual Console στο Switch. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μεταφερθούν παλιότεροι τίτλοι στο Switch, αλλά όπως αναφέρεται, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο: το Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, το Nintendo eShop ή σε πακέτα συλλογών.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο