Αναμείνατε ολίγον τι
Gaming

To Mega Man 11 σε κονσόλες και PC το 2018

Mega Man 11

Αυτός ο μήνας είναι σημαντικός για την σειρά Mega Man, αφού γιορτάζει την 30η επέτειο της. Το πρώτο παιχνίδι Mega Man κυκλοφόρησε για το NES στις 17 Δεκεμβρίου 1987.

Η Capcom γιορτάζοντας το γεγονός σε ένα stream, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το καινούριο Mega Man 11 στα τέλη του 2018, το οποίο θα το βρούμε σε PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

Εκτός από αυτό, μας επιφύλασσαν και άλλη μία έκπληξη! Οι 8 τίτλοι που περιέχονται στο δυσεύρετο Mega Man X θα βρεθούν και αυτοί σε όλες τις πλατφόρμες το καλοκαίρι του 2018.

Στο μικρού μήκους gameplay trailer βλέπουμε ότι αυτό θα είναι ο πρώτος  core τίτλος του Mega Man που θα έχει 3D περιβάλλον και χαρακτήρες αντί για τα γνωστά 2D γραφικά της σειράς. Ο σχεδιαστής των χαρακτήρων Yuji Ishihara ανέφερε κατά την διάρκεια του stream ότι, η εταιρία αρχικά σκεφτόταν μία πιο pixelated μορφή για το καινούριο παιχνίδι, αλλά “δεν θα ήταν αυτό που μάλλον θα ψάχνουν οι gamers” (“felt a little bit off from what gamers were probably looking for”). Ανέφερε επίσης ότι “ήθελε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του 3D κόσμου, χωρίς όμως ένα 3D περιβάλλον” (create the illusion of 3D space without a 3D environment”) έτσι ώστε οι παίκτες να έχουν μία αίσθηση οικειότητας και να τους θυμίζει το κλασσικό Mega Man.

Μετά την κυκλοφορία του Mega Man 10, η Capcom είχε παραμελήσει πολύ τον Mega Man για αρκετά χρόνια. Μεγάλο ρόλο θα έπαιξε η απόφαση του δημιουργού της σειράς Keiji Inafune να αποχωρήσει και να ηγηθεί του .Mighty No.9 Kickstarter.

Η Capcom κυκλοφόρησε μερικά  re-releases με συλλογές, για τις γνωστές κονσόλες αν και ακολούθησαν μερικές κακές μεταφορές σε mobile συσκευές.

Η έλλειψη ενός τίτλου αυτής της τόσο σημαντικής σειράς είχε γίνει θέμα συζήτησης ανάμεσα στους fans της.

Ο level-designer Masakazu Eguchi μίλησε στους fans και τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους. Επίσης ανέφερε ότι ο Mega Man είναι μία σειρά που η Capcom θα πρέπει να προσέξει όπως και ο χαρακτήρας της που έχουν αγαπήσει όλοι οι fans. (“I want to say to the fans, ‘Thank you so much for waiting,’ … “I really think Mega Man is a franchise that Capcom should take care of and a character that is well-loved by fans.”)

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο