Αναμείνατε ολίγον τι
Gaming

Pokémon Direct: Pokémon Sword & Pokémon Shield

Pokémon Direct 02/2019

Το χθεσινό Nintendo Direct ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά στον αγαπημένο κόσμο των Pokémon.

Αν και μας είχαν ενημερώσει ότι η θεματολογία θα στρέφεται μόνο γύρω από τα νέα της συγκεκριμένης σειράς, δεν γνωρίζαμε κάτι περισσότερο. Μόνο ότι θα διαρκούσε 7 λεπτά, και ότι θα μιλήσουν μόνο για Pokémon.

Οι σχετικές φήμες για την παρουσίαση του νέου παιχνιδιού της όγδοης γενιάς, δεν ήταν λανθασμένες. Φυσικά δεν ήταν αβάσιμες, αφού η εταιρία είχε αναφερθεί σε ένα νέο τίτλο στην E3 το 2017.

Και σε αυτό το Direct μας αποκάλυψε αρκετές πληροφορίες για αυτό!

Οι νέοι τίτλοι θα αποκαλούνται Pokémon Sword και Pokémon Shield, που θα έρθουν στα χέρια μας και στο Nintendo Switch, στα τέλη του 2019.

Στην επτάλεπτη παρουσίαση μας έδειξαν αρκετά στοιχεία των νέων τίτλων, αλλά άφησαν αρκετά πράγματα στην φαντασία των θεατών – “πιθανότατα” για να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να μας δημιουργήσουν μία σχετική αγωνία.

Στην παρουσίαση μάθαμε αρκετά και θα κάνουμε μία σύντομη περιγραφή πιο κάτω. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και την ίδια την παρουσίαση που θα την βρείτε στο τέλος του άρθρου.

 

Είδαμε λοιπόν τα εξής:

  • Τρία νέα αρχικά Pokémons: Από τα κύρια χαρακτηριστικά όλων σχεδόν των τίτλων είναι η επιλογή του Pokémon που θα σε ακολουθήσει από την αρχή της περιπέτειας. Οι τρεις νέες επιλογές είχαν την κεντρική θέση στην παρουσίαση και ήταν οι εξής: το Grookey τύπου γρασιδιού (Grass), το Scorbunny τύπου φωτιάς (Fire) και το Sobble τύπου νερού (water). Βέβαια δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με τις εξελίξεις τους και τις δυνάμεις που μπορεί να έχουν αυτές.
  • Νέα περιοχή: Όπως είχε συμβεί σε όλα τα αντίστοιχα παιχνίδια Pokémon, η ιστορία εξελισσόταν σε μία νέα περιοχή, έτσι και σε αυτό θα βρεθούμε στην περιοχή του Galar. Στις εικόνες που είδαμε, παρατηρήσαμε και ένα κτίριο-ρολόι που θυμίζει το Big Ben. Στηριζόμενοι σε αυτό, υποθέτουμε ότι η περιοχή αυτή σχετίζεται σε κάποιο βαθμό με την Αγγλία και το Λονδίνο. Αντίστοιχα είχαμε δει την περιοχή Alola να σχετίζεται με την Χαβάη και την περιοχή Kalos με την Γαλλία.
  • Μυστηριώδη Πετρώματα και Ανάγλυφα: Στο περιβάλλον που είδαμε, παρατηρήσαμε και κάποιες πέτρες που συνοδεύονται από κάποιες μυστηριώδεις ανάγλυφες παραστάσεις. Επίσης, σε ένα λόφο βλέπουμε κάτι αντίστοιχο που ίσως σχετίζεται με κάποιο νέο μυθικό Pokémon. Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά σημαίνουν κάτι ή θα έχουν κάποια σχέση με την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά μας τράβηξαν σίγουρα το ενδιαφέρον.
  • Αγαπημένα Pokémons που θα είναι κοντά μας και πάλι: Κάθε νέα γενιά συνοδεύεται από μία σειρά από νέα Pokémons για να γνωρίσουμε, να πιάσουμε και να εκπαιδεύσουμε (To catch them is my real test, to train them is my cause…). Μαζί με αυτά όμως, κάποια από τα παλιότερα ξαναεμφανίζονται. Στην παρουσίαση είδαμε κάποια από τα παλιότερα, όπως τον κλασσικότατο Pikachu και τον Grubbin, από τα Sun και Moon.
  • Ακολουθεί τους παλιότερους τίτλους: Παρά τα νέα χαρακτηριστικά που φαίνεται να έχει το gameplay, φαίνεται ότι ακολουθεί τον δρόμο που έχουν χαράξει οι παλιότεροι τίτλοι. Είναι κατά βάθος ένα παραδοσιακό παιχνίδι της σειράς, αν και αγκαλιάζει διάφορους πειραματισμούς που είχαμε δει στα παιχνίδια Let’s Go (Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee!). Ένα στοιχεία που σίγουρα θα επιστρέψει, είναι τα random encounters και οι τυχαίες μάχες.

Μετά την παρουσίαση υπήρξαν και οι ανάλογες αναρτήσεις από τον Pokémon λογαριασμό στο Twitter:

 

Οι αντιδράσεις από τους φίλους της σειράς ήταν ποικίλες, και αρκετές από αυτές θα λέγαμε αρνητικές. Κατά κύριο λόγο αναφέρονται στην επαναφορά των τυχαίων γεγονότων, που το χαρακτηρίζουν σαν ένα βήμα προς τα πίσω, σε σχέση με τις αλληλεπιδράσεις που είδαμε στα Let’s Go. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο reddit.

 

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ:

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο