Αναμείνατε ολίγον τι
S.E.O.

Η Google θα τιμωρήσει τα AMPs που δείχνουν μέρος του περιεχομένου

Η Google θα τιμωρήσει τα AMPs που δείχνουν μέρος του περιεχομένου

Η Google ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2018 τα AMPs και οι canonical σελίδες θα πρέπει να είναι ίδιες ή να έχουν πολύ μικρές διαφορές. Τα AMPs που δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο με τις canonical σελίδες δεν θα λαμβάνονται υπόψη για στα σχετικά Search Features, όπως το Top Stories Carousel για AMPs.

Η σχετικότητα του περιεχομένου υπάρχει σαν προαπαιτούμενο εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα θα εφαρμοστούν πιο σκληρά μέτρα. Αν και η Google επισημαίνει ότι το AMP δεν είναι ranking κριτήριο, και δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για τις σελίδες που δεν θα ακολουθήσουν τις απαιτούμενες πρακτικές.

Η Google ξεκινά αυτή την ενέργεια αφού βλέπει ότι το πρότυπο AMP χρησιμοποιείται σε κάποιες περιπτώσεις μόνο για την δημιουργία “teaser pages” που προσφέρουν μόνο ένα μέρος του περιεχομένου. Σαν παράδειγμα παρουσιάζουν ένα άρθρο που το AMP περιέχει ένα … με ένα μήνυμα μετάβασης στο πλήρες άρθρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι χρήστες αναγκάζονται να πατήσουν δύο φορές στον σύνδεσμο για να δουν τελικά το άρθρο που επιθυμούν.

Αν βρουν ένα AMP που δεν ακολουθεί τους κανόνες μετά την προθεσμία , θα στέλνει στους χρήστες στην “non-AMP equivalent.” και αν η σελίδα καθυστερεί να φορτώσει, θα κάνει τους χρήστες να φύγουν. Η Google θα ενημερώνει επίσης τον webmaster μέσω του Search Console σαν ένα μήνυμα δράσης και θα δώσουν την ευκαιρία στον διαχειριστή να διορθώσει το πρόβλημα και έπειτα να εξυπηρετηθεί ξανά η σελίδα.

Η Google αναφέρει ότι αυτό γίνεται για να προωθήσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Επίσης θέλει να προστατέψει την όλη ενέργεια και προσπάθεια του AMP.

Σίγουρα μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι μπορεί να είναι μία καλή πρακτική το teaser AMP. Το να παρουσιάσει κανείς εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από την canonical σελίδα, είναι σίγουρα πολύ κακή ιδέα, αλλά το να παρουσιάσει μέρος του άρθρου και να ζητήσει από τον χρήστη να μεταβεί στην αντίστοιχη σελίδα του κεντρικού site, που θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο σύμφωνα με όλες τις δυνατότητες της σελίδας, δεν είναι τόσο μεγάλο σφάλμα.

θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι στο κεντρικό site έχει καλύτερη ευχέρεια για το monetizing των σελίδων.

Όπως και αν έχει η ίδια η Google δεν δέχεται αυτή την πρακτική και σε λίγους μήνες θα περιορίσει κάθε τέτοια προσπάθεια.

 

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο