Αναμείνατε ολίγον τι
S.E.O.

Η Google παρουσιάζει τα αποτελέσματα των mobile αναζητήσεων με infinite scrolling

Παράδειγμα του νέου κουμπιού των περισσότερων αποτελεσμάτων

Όσοι κάνουν αναζητήσεις από το κινητό τους ή από κάποια άλλη φορητή συσκευή, είτε μέσω της εφαρμογής της Google ή μέσω της mobile έκδοσης του Chrome, θα παρατήρησαν ότι έγινε μία μεγάλη αλλαγή.

Στο κάτω μέρος της σελίδας των αναζητήσεων υπήρχαν οι αριθμοί των σελίδων στις οποίες είχαν χωριστεί τα αποτελέσματα. Αυτό πλέον έχει εξαφανιστεί και την θέση του έχει πάρει το κουμπί εμφάνισης περισσότερων αποτελεσμάτων (“more results”).

Πατώντας αυτό το κουμπί φορτώνεται μία καινούρια συλλογή αποτελεσμάτων που προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα συλλογή.

Άνθρωποι της Google είχαν δηλώσει ότι αυτό που βλέπουμε αποτελεί ένα “test”. Ίσως είναι μία δοκιμαστική περίοδος στην οποία αυτό το feature είναι διαθέσιμο σε όλους, και περιμένουν την αντίδραση/ανάδραση του κοινού (user feedback).

Μέχρι όμως να είμαστε σίγουροι ότι θα εδραιωθεί σαν μόνιμο χαρακτηριστικό, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι κάτι σχετικά προσωρινό.

Στο twitter είπαν ότι αυτό θα κάνει την διαδικασία ευκολότερη και πιο γρήγορη για τους χρήστες. Και όπως φαίνεται, οι διαφημίσεις θα φορτώνονται κάτω από τα οργανικά αποτελέσματα. Δείτε εδώ τι ακριβώς έγραψαν:

Πλέον περάσαμε στην εποχή του mobile first indexing, που έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο, και η Google μας παρουσίασε ένα καινούριο feature, που αλλάζει την σελιδοποίηση και μας φέρνει ένα τύπο του infinite scrolling στην σελίδα αποτελεσμάτων.

Κάποιοι μπορεί να μιλήσουν για κακή εμπειρία χρήστη (User Experience – UX) αφού το infinite scrolling δεν είναι ότι καλύτερο για μία στρατηγική επίτευξης στόχων (Goal completion strategy). Είναι όμως κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε την ίδια την εταιρία να αποφασίσει.

Σίγουρα όμως μπορεί να μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια είναι πλέον η σημασία του “βρίσκομαι στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων” και τι μπορεί να αλλάζει στο πως γίνονται οι κατατάξεις.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο