Αναμείνατε ολίγον τι
S.E.O.

Το 57% του search traffic είναι πλέον από κινητά και tablets

Seaching on google

Έχουν περάσει περίπου 2 χρόνια από την τελευταία φορά που η Google έβγαλε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τα ποσοστά αναζητήσεων από διαφορετικές συσκευές, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φορητές συσκευές είχαν ξεπεράσει τους σταθερούς υπολογιστές, και αυτή η διαφορά έχει συνεχίσει να μεγαλώνει, αν και δεν έχουμε κάποια πρόσφατη επίσημη αναφορά.

Ενώ λείπουν οι επίσημες δηλώσεις από την Google και τον Bing, έχουμε αρκετές προσεγγίσεις από τρίτους στην ερώτηση σχετικά με τα μεγέθη των αναζητήσεων από τις διαφορετικές συσκευές.

infographics about search volumes and devices

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από την BrightEdge, το 57% του search traffic (επισκεψιμότητα από τις αναζητήσεις) προέρχεται από τις φορητές συσκευές, κινητά και tablets (στοιχεία για τις Ηνωμένες Πολιτείες).

Στην έρευνα αυτή ανακάλυψαν και ότι τα ranking positions (θέσεις κατάταξης) για μια πληθώρα keywords (λέξεις κλειδιά) ήταν διαφορετικά εάν η αναζήτηση γινόταν από φορητή συσκευή ή από σταθερό υπολογιστή.

Κατέληξαν ότι το 79% των keywords έχουν διαφορετική κατάταξη στους σταθερούς υπολογιστές απ’ ότι στις φορητές συσκευές, με το 47% αυτών να έχουν θέσεις μεταξύ 1 και 20.

bar graphic about keywords

Στην ουσία οι ιστοσελίδες μπορεί να χάνουν ευκαιρίες σε σχέση με την θεαματικότητα τους στις πιο σημαντικές σελίδες τους. Όπως αναφέρουν στην έρευνα, οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων θα πρέπει να εντοπίσουν και να βελτιστοποιήσουν τις σελίδες τους για όλες τις συσκευές, για να αποφύγουν τους κινδύνους που κρύβονται.

Εκτός από το έχετε μια γρήγορη και φιλική για τις φορητές συσκευές, θα πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά το user intent (πρόθεση χρήστη) τόσο για τους επισκέπτες από σταθερό υπολογιστή όσο και για τους επισκέπτες από τις φορητές συσκευές.
Benjamin Dada
Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο