Αναμείνατε ολίγον τι
S.E.O.

Το Google Search δεν θα χρησιμοποιεί πια τις καταλήξεις των χωρών

Evolving Google Identity

Οι αναζητήσεις της Google από desktop, mobile browsers, mobile apps, και τους χάρτες δεν θα γίνονται πια βάση των ακρωνυμίων των χωρών για τα domains (country code top level domains  – ccTLDs) για να δείξει από που κάνει την αναζήτηση του ένας χρήστης.

Το Google Search δεν θα χρησιμοποιεί πια τις καταλήξεις των χωρών

Στο παρελθόν η Google για να δείξει την χώρα από την οποία επισκεπτόμαστε την μηχανή αναζήτησης της, χρησιμοποιούσε διαφορετικά domains, όπως το γνωστό σε μας google.gr, το google.it, το google.co.uk και πάει λέγοντας.

Τώρα όμως η υπηρεσία θα αλλάζει αυτόματα σύμφωνα με την τοποθεσία του χρήστη χωρίς να ανακατευθύνει τους χρήστες σε άλλο domain.

Γράφοντας απλά το ccTLD δεν θα μεταφέρει τους χρήστες στην αντίστοιχη υπηρεσία της χώρας. Αυτό θα ρυθμίζεται μέσα από τις ρυθμίσεις.

Έτσι θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία της χώρας που θέλει, αν αυτή δεν ανιχνευθεί αυτόματα (ή απλά θέλει να αλλάξει).

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιας χώρας την υπηρεσία χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή, μπορείτε να βρείτε την ανάλογη ένδειξη στο κάτω μέρος της οθόνης

Η Google αναφέρει ότι αυτό θα αλλάξει μόνο τον τρόπο που εμφανίζονται οι υπηρεσίες, αλλά για κανένα λόγο δεν επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Έτσι βλέπουμε και μία συνοχή στον τρόπο που διαχειρίζεται τις διάφορες πλατφόρμες της, αφού ήδη λειτουργούν έτσι το Gmail και το YouTube.

 

Πηγές

 

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο