Αναμείνατε ολίγον τι
S.E.O.

Το ‘Hawk’ update στον αλγόριθμο για τα τοπικά αποτελέσματα της Google

GeekD banner SEO

Αν παρατηρήσατε μία μικρή μετατόπιση στα αποτελέσματα των τοπικών αναζητήσεων της Google τότε αντιληφθήκατε το πρόσφατο update της Google, που οι άνθρωποι του χώρου ονόμασαν ‘Hawk’. Απ’ ότι αντιληφθήκαμε το ‘Hawk’ κατάργησε τις αλλαγές που είχε κάνει το ‘Possum’.

Στις 22 Αυγούστου 2017 είχε παρατηρηθεί ένα update στον αλγόριθμο που επηρέασε μόνο τα τοπικά αποτελέσματα, απ’ ότι γνωρίζουμε. Η Google συχνά επιβεβαιώνει ότι καθημερινά γίνονται διάφορες αλλαγές, αλλά για αυτό που συζητάμε δεν έχει δώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση, είναι προϊόν παρατηρήσεων στις αλλαγές που συνέβησαν στα τοπικά αποτελέσματα.

Το update που ονομάστηκε ‘Hawk’ ήταν μία αλλαγή στο πως λειτουργεί το φίλτρο των τοπικών αναζητήσεων. Η Google ήδη φιλτράρει από τα τοπικά αποτελέσματα της αυτά που είναι παρόμοια. Στην ουσία, επιλέγει αυτά που είναι πιο συναφή με την ερώτηση και φιλτράρει τα υπόλοιπα. Είναι μια διαδικασία που μοιάζει πολύ με αυτή που κάνουν στις οργανικές αναζητήσεις με το διπλό περιεχόμενο.

Το φίλτρο αυτό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό για να αποτρέψει τις πολλές εμφανίσεις στα αποτελέσματα από την ίδια εταιρία, και να αποφευχθεί το “μονοπώλιο”. Το Σεπτέμβριο του 2016 έγιναν μεγάλες αλλαγές στο πως λειτουργεί αυτό το φίλτρο, χάρη στο update ‘Possum’. Εκτός από το να φιλτράρει τα αποτελέσματα που έχουν τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου ή την ίδια ιστοσελίδα, άρχισε να φιλτράρει και αυτά που βρίσκονται κυριολεκτικά πολύ κοντά.

Αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για τις επιχειρήσεις, αφού αν για παράδειγμα υπήρχε μια επιχείρηση με παρόμοιο αντικείμενο με σας, στο ίδιο κτήριο με την δικιά σας επιχείρηση ή στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, αυτό θα σήμαινε ότι οι ανταγωνιστές-συναγωνιστές σας θα σας παραγκώνιζαν από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στις 22 Αυγούστου, απ’ ότι φαίνεται, η Google άλλαξε τα σχετικά όρια του φίλτρου. Ακόμα φιλτράρει τις επιχειρήσεις που είναι σε κοντινή απόσταση αλλά όχι στο βαθμό που το έκανε παλιότερα.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η αλλαγή δεν τους ευνόησε όλους. Αν και μίκρυνε πολύ τις αποστάσεις φιλτραρίσματος για τα κοινά αποτελέσματα, δεν τα αφαίρεσε τελείως. Παρατηρούνται επιχειρήσεις που συνεχίζουν να βρίσκονται σε δυσμενή θέση, αν οι ανταγωνιστές τους βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Γιατί ‘Hawk’; Η κοινότητα που ασχολείται το SEO κατέληξε στο ‘Hawk’ για αυτό το update, γιατί τα γεράκια σκοτώνουν τα possums.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, και παραδείγματα σχετικά με το update, διαβάστε το άρθρο στο searchengineland.com

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο