Αναμείνατε ολίγον τι
Web Devel

Άμεση εναλλαγή μεταξύ των χρηστών στο WordPress

WordPress users

Για πολλούς μπορεί να μην φαίνεται και τόσο χρήσιμο: “γιατί να αλλάζω συνέχεια χρήστες;”

Η απάντηση όμως έρχεται μέσα από την χρήση του WordPress. Πολλές φορές όταν δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα/εφαρμογές/plugins/features ίσως χρειαστεί να μεταφερθούμε μεταξύ διαφόρων user accounts με διαφορετικά user roles.

Αν και μπορούμε να το κάνουμε χειροκίνητα, login και logout συνεχώς, ή να χρησιμοποιήσουμε πολλούς και διαφορετικούς browsers (όπως και incognito mode ή private browsing) ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και ο πιο πρακτικός τρόπος. Ίσως είναι και αρκετά χρονοβόρος.

Στην default εγκατάσταση του WordPress μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε χρήστες στην ιστοσελίδα μας, με διάφορους ρόλους (Administrator, Editor, Contributor, Author, Subscriber).

Κάθε ρόλος δίνει στον χρήστη και διαφορετικά δικαιώματα (permissions) για τις διάφορες λειτουργίες του CMS (Content Management System).

Τα παραπάνω, και περισσότερα πράγματα, όπως το να αλλάξει κανείς τον ρόλο του χρήστη, μπορεί να τα κάνει μέσα από το Users tab στο κεντρικό menu. Μέσα από το Settings > General μπορεί να επιτρέψει την εγγραφή (register) των χρηστών στην ιστοσελίδα και να επιλέξει τον προεπιλεγμένο ρόλο χρήστη που θα έχουν.

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης δημιουργείται και ένας χρήστης με administrator role για την διαχείριση της ιστοσελίδας. Βάση αυτού του χρήστη, μπορεί κανείς να διαχειριστεί την σελίδα και όλα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα (και σαφώς πολλά ακόμα).

Προχωρώντας στο θέμα μας, είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε εναλλαγές μεταξύ των χρηστών, ειδικά σε μία ιστοσελίδα που έχει κάποια membership πλατφόρμα, ή για κάποιο eshop.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως;

Φυσικά θα πρέπει να καταφύγουμε στην χρήση ενός πρόσθετου (plugin). Αυτό που κάνει ακριβώς αυτό που θέλουμε, είναι το User Switching.

Αφού το εγκαταστήσετε και το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να μεταφερθείτε στο Users tab μέσα στο διαχειριστικό μενού του WordPress της ιστοσελίδας σας.

user switching plugin installation

Εκεί θα βρείτε ένα κουμπί δίπλα σε κάθε χρήστη, το “switch to” («Εναλλαγή Σε»), που θα σας μεταφέρει στο εκάστοτε user account:

Users menu links

Η επιλογή αυτή για την εναλλαγή μεταξύ των χρηστών είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες που έχουν administrator role. Όταν έχετε μεταφερθεί σε κάποιο άλλο account μπορείτε να συνεχίσετε να δουλεύετε σύμφωνα με τα δικαιώματα που σας δίνονται.

Όταν όμως έρθει η ώρα για να επιστρέψετε πίσω, τότε υπάρχει το αντίστοιχο notification που μπορείτε να ακολουθήσετε:

switching back notification

Δεν υπάρχουν πολλά plugins που να δίνουν παρόμοιες δυνατότητες, ίσως είναι το μόνο που δείχνει ότι μπορούμε να το εμπιστευτούμε.

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.
agathan

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Adwords engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
Oumuamua
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ πολίτης στον κόσμο, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποκτήσει οικογένεια
Πώς δημιουργήθηκαν τα μαθηματικά σύμβολα;
NASA: το πείραμα των πανομοιότυπων διδύμων