Αναμείνατε ολίγον τι
Web Devel

Η έκδοση 62 του Chrome θα δείχνει προειδοποιήσεις ασφάλειας για τις σελίδες http από τον Οκτώβριο 2017

A lock

Η Google έχει ξεκινήσει να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω του Search Console στις ιστοσελίδες που δεν έχουν μεταβεί στο ασφαλές πρωτόκολλο του https. Η έκδοση 61 είναι τώρα σε beta έκδοση και η 62 έχει καθοριστεί να ξεκινήσει να μαρκάρει τις http σελίδες ως “μη ασφαλής” από τον Οκτώβρη και μετά. Το μήνυμα θα εμφανιστεί αν ο browser εντοπίσει κάποια φόρμα πάνω στην σελίδα που μεταδίδει πληροφορίες, κωδικούς, αριθμούς πιστωτικών καρτών, ή οποιοδήποτε πεδίο κειμένου που θεωρηθεί ότι επιβάλλεται να έχει ασφάλεια ssl. Όλες οι http σελίδες θα πυροδοτούν την προειδοποίηση όταν ο browser είναι σε ιδιωτική περιήγηση – incognito mode.

google search console http warning

Τον Ιανουάριο του 2017, η έκδοση 56 του Chrome ξεκίνησε να μαρκάρει τις σελίδες που μετέδιδαν κωδικούς ή στοιχεία πιστωτικών καρτών ως μη ασφαλής ιστοσελίδες. Ήταν το ένα κομμάτι του γενικού πλάνου να μαρκαριστούν όλες οι http σελίδες ως μη ασφαλείς. Η προειδοποίηση θα γίνεται όλο και πιο εμφανής και με πιο έντονη παρουσία όσο περνάει ο καιρός.

Όπως ανέφερε η Emily Schechter, Chrome Security Team, σκοπεύουν να μαρκάρουν όλες τις http σελίδες ως μη ασφαλείς, και να αλλάξουν την http ένδειξη ασφαλείας στο κόκκινο τρίγωνο που χρησιμοποιείται για τα broken https.

chrome security warning

Το μήνυμα που στάλθηκε από το Search Console προτρέπει τους ιδιοκτήτες των σελίδων να διορθώσουν το πρόβλημα, μεταφέροντας τις σελίδες τους σε https. Οι εταιρίες hosting, ειδικά αυτές που ειδικεύονται στο WordPress προσπαθούν να κάνουν την μετάβαση πολύ πιο εύκολη. Πολλές από αυτές έχουν προσθέσει την ενσωμάτωση του Let’s Encrypt, που προσφέρει δωρεάν πιστοποιητικά.

Χάρη σε αυτό το σπρώξιμο της Google, των browsers, των εταιριών hosting, προς την μεταβίβαση σε https, και των εκατομμυρίων πιστοποιητικών που έχει εκδώσει η Let’s Encrypt, το ποσοστό των σελίδων με https αγκίζει το 60% σύμφωνα με το Firefox Telemetry.

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο