Αναμείνατε ολίγον τι
Web Devel

Η Google δημιούργησε το Native Lazy-loading Plugin για το WordPress

Η Google δημιούργησε το Native Lazy-loading Plugin για το WordPress

Η Google προσπαθεί συνεχώς να κάνει τον κόσμο του internet καλύτερο και ασφαλέστερο.

Μία από τις τελευταίες κινήσεις τους είναι η διανομή ενός νέου plugin του WordPress που έχει σχεδιαστεί να εκμεταλλεύεται τις νέες δυνατότητες του Chrome σχετικά με το native lazy-loading.

Τις τελευταίες τις απέκτησε ο Chrome 76, σχετικά πρόσφατα, και η ανακοίνωση τους εξηγούσε ότι τα πράγμα θα γίνουν πιο εύκολα και δεν θα χρειάζονται ειδικές βιβλιοθήκες ή η χρήση εξειδικευμένου κώδικα.

“Starting with Chrome 76, you’ll be able to use the new loading attribute to lazy-load resources without the need to write custom lazy-loading code or use a separate JavaScript library.”

Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να βελτιστοποιήσουν τον χρόνο απόκρισης της ιστοσελίδας τους, κάνοντας την φόρτωση των εικόνων και των iframes με πιο “έξυπνο” τρόπο (με απλά λόγια, αν δεν είναι σε πρώτο πλάνο τότε μπορούν να περιμένουν).

Το νέο “Native Lazyload” plugin κάνει την όλη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Επιτρέπει στον WordPress ιστότοπο να υποστηρίξει την συγκεκριμένη λειτουργία χωρίς ιδιαίτερη κόπο.

Κατά κύριο λόγο η εφαρμογή προσθέτει στις εικόνες της ιστοσελίδας το νέο “loading” attribute δίνοντας του την τιμή “lazy.”

Επίσης δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση, απλά το εγκαθιστάς και είναι έτοιμο.

Δεν λειτουργεί όμως χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τους άλλους browsers. Διαθέτει fallback μηχανισμό για τους περιηγητές που δεν υποστηρίζουν ακόμα το native lazy-loading.

Ο μηχανισμός περιλαμβάνει κάποιο προσαρμοσμένο κώδικα σε Javascript που υλοποιεί την ίδια λειτουργία (ακόμα και αν δεν είναι ενεργοποιημένη η Javascript). Όπως ισχυρίζονται, αυτό έχει ένα πολύ μικρό αντίκτυπο στον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας.

Οπότε το plugin εξασφαλίζει ότι όλοι οι επισκέπτες, ανεξάρτητα από το ποιον browser χρησιμοποιούν, θα επωφεληθούν από το lazy-loading.

Το νέο plugin μπορείτε να το βρείτε είτε μέσα από την αναζήτηση των πρόσθετων που έχει το WordPress σας, ή μπορείτε να το δείτε και βιβλιοθήκη του WordPress.org.

Native Lazyload

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο