Αναμείνατε ολίγον τι
Web Devel

Ο νέος Edge browser έρχεται

Chromium & Edge

Κοντά στα τέλη του 2018 η Microsoft έκανε μία αρκετά βαρυσήμαντη ανακοίνωση για το μέλλον του Edge, που θα ακολουθήσει τα χνάρια του Chromium Project – κάτι που επηρεάζει και το μέλλον του διαδικτύου.

Τώρα όμως έρχεται να μας ανακοινώσει την κυκλοφόριση των πρώτων δοκιμαστικών εκδόσεων της νέας μορφής του Edge για τα Windows 10.

Για τώρα έχουν γίνει διαθέσιμες οι εκδόσεις Canary, η οποία ενημερώνεται καθημερινά, και είναι πολύ πιθανό να συναντήσει κανείς bugs (μερικοί θα τα αποκαλούσαν features), και η Developer έκδοση, που θα ενημερώνεται εβδομαδιαία.

Στο προσεχές μέλλον θα γίνει διαθέσιμη και μία beta έκδοση, που θα είναι αρκετά πιο αξιόπιστη και σταθερή, η οποία θα δέχεται ενημερώσεις κάθε 6 εβδομάδες.

Το επόμενο στάδιο θα είναι και το τελικό, αφού μετά τα “πειράματα” που θα γίνουν, θα φτάσουν στην τελική έκδοση του περιηγητή.

 

Πλέον έχουμε αποδεχτεί ότι πλέον ο Edge θα είναι μέρος/μέλος του project ανοικτού κώδικα, αλλά είναι βέβαιο και ότι θα έχει ενσωματωμένες αρκετές από τις γνωστές υπηρεσίες-εργαλεία της Microsoft. Κάποιες από αυτές είναι το Windows Defender SmartScreen, που ανιχνεύει για κακόβουλο λογισμικό – malwares και επιθέσεις phishing, την μηχανή αναζήτησης Bing και το Microsoft News.

 

Το θετικό είναι ότι πλέον ο Edge θα υποστηρίζει και τα extensions του Chrome, όπως και αυτά που μπορεί να βρει κανείς στο Microsoft store. Θα μπορούμε επίσης να συγχρονίσουμε τα αγαπημένα μας μεταξύ των preview builds (στο μέλλον θα υπάρξει και υποστήριξη για cross-platform password και browser history sync). Φυσικά υπάρχει και το dark mode.

 

Στην παρούσα φάση της δημιουργίας του νέου browser έχουν εστιάσει στα βασικά και θεμελιώδη στοιχεία, γι’ αυτό και δεν υποστηρίζονται ακόμα λειτουργίες όπως ο ορθογραφικός έλεγχος (Spellcheck) και η αναπαραγωγή πολυμέσων (media casting), ή υπάρχει και μία περιορισμένη υποστήριξη γλωσσών.

Οι παρούσες δοκιμαστικές εκδόσεις είναι διαθέσιμες μόνο για τα Windows 10, και θα μεταφερθεί σε άλλα λειτουργικά και πλατφόρμες (άλλες εκδόσεις των Windows, Mac, Xbox One, κ.ά.) αργότερα.

 

Στο μεταξύ, η Microsoft παρέμεινε πιστή στην υπόσχεση της και συνεργάζεται με την Google για την βελτίωση του Chromium Project. Έχουν ήδη συμβεί αρκετές αλλαγές σε τομείς όπως accessibility, touch και scrolling.

 

Αν έχετε την διάθεση να τον δοκιμάσετε, θα τον βρείτε εδώ!

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο