Αναμείνατε ολίγον τι
Web Devel

Πως μπορούμε να αλλάξουμε το Ellipsis […] στα αποσπάσματα κειμένου του WordPress

Wordpress Ellipsis

Από τα πολύ γνωστά προβλήματα με τα αποσπάσματα κειμένου (excerpts) του WordPress είναι οι γνωστές τρεις τελείες ή αποσιωπητικά – το ellipsis […] που προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ἔλλειψις  – που ακολουθούν κάθε μικρή παρουσίαση ενός άρθρου.

Παράδειγμα του ellipsis [,,,]

Για κάποιους φαίνεται αρκετά εκνευριστικό, γιατί δίνει την αίσθηση ότι το κείμενο συνεχίζεται, αλλά δεν προσφέρει κάτι παραπάνω.

Πέραν όμως αυτού, το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη (User eXperience – UX), και θα πρέπει να αντικαταστήσουμε, αυτό το σημείο με κάτι πιο προσιτό. Στην ουσία μιλάμε για το γνωστό “Read More” ή στα Ελληνικά, “Διαβάστε περισσότερα”, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το άρθρο και μπορείς να το πατήσεις για να μεταβείς σε αυτό.

Αρκετά themes δεν έχουν κάνει την απαραίτητη μετατροπή, και μένει σε μας να το κάνουμε. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό!

Ο πιο εύκολος τρόπος, που για κάποιους σημαίνει ότι θα αποφύγω έναν πιθανό πονοκέφαλο, είναι να χρησιμοποιήσει κάποιο plugin που κάνει αυτό που χρειάζομαι και θα κάνει πιο εύκολη την δουλειά για μένα.
Στον παραπάνω σύνδεσμο υπάρχει ένα σχετικό παράδειγμα, όμως θα σας θέσω και τις εξής ερωτήσεις: γιατί να επιβαρύνω το site μου με ένα ακόμα plugin; μήπως μπορεί να γίνει ποιο εύκολα;

Η λύση έρχεται μέσα από το αρχείο functions.php του theme, λίγη php, και πως δουλεύουν οι συναρτήσεις του WordPress και τα filter hooks.

Προσθέτοντας τον παρακάτω κώδικα στο functions.php, θα έχουμε:

Πρώτο παράδειγμα αλλαγής των τριών τελειών

Αυτές οι γραμμές θα αντικαταστήσουν το “άσχημο” […] με το κείμενο “ Διαβάστε περισσότερα…”, που το ακολουθούν πάλι οι τελείες.

Το επόμενο βήμα, που ίσως σημαίνει ότι είστε πιο άνετοι και εξοικειωμένοι με το WordPress,

Δεύτερο παράδειγμα αλλαγής των τριών τελειών

Όπως βλέπουμε, είναι μια απλή διαδικασία που είναι αρκετά χρήσιμη. Κάνει κάπως καλύτερο το User Interface, και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη, αφού διαβάσει το teaser να μεταβεί σε ολόκληρο το άρθρο.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με τον παραπάνω κώδικα και να μετατρέψετε το “άχαρο” […] όπως νομίζετε εσείς ότι ταιριάζει στην ιστοσελίδα σας.

Σημαντικό είναι να προσέξει κανείς που θα κάνει τις αλλαγές αυτές. Αν τις κάνει στο κυρίως theme, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χαθούν μετά από ένα update του. Καλό θα ήταν να δημιουργήσετε πρώτα ένα child theme και να προσθέσετε τον παραπάνω κώδικα εκεί.

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο