Αναμείνατε ολίγον τι
Τεχνολογία

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα

Ένα από τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, ήταν και το  φρένο στην τεχνολογική πρόοδο. Οι περισσότερες προσπάθειες που γινόντουσαν για την δημιουργία ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου έμειναν “προσγειωμένες”. Μία Ιαπωνική startup όμως, δεν το έβαλε κάτω.

Μετά από αρκετά χρόνια ερευνών και σχεδιασμού, το SkyDrive άρχισε να αποδίδει.

Η startup εταιρεία κατάφερε επιτέλους να πραγματοποιήσει μία επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του οχήματος SD-03.

Η πτήση έγινε σε δημόσιο χώρο: στην δοκιμαστική περιοχή της Toyota μέσα στην πόλη της Toyota. Η πτήση δεν ήταν αυτόνομη, όπως πολλοί θα περιμέναμε. Στο πηδάλιο του βρισκόταν ένας οδηγός-πιλότος που το πλοηγούσε σε όλη του την διαδρομή.

Ο οδηγός δεν ήταν εντελώς μόνος του, αφού τον βοηθούσε ένα σύστημα ελέγχου που εξασφάλιζε την σταθερότητα του οχήματος κατά την διάρκεια της πτήσης. Επίσης τεχνικό προσωπικό που βρισκόταν εκεί έλεγχε συνεχώς την πορεία και τις επιδόσεις του για να βοηθήσει αν τυχόν γινόταν απαραίτητο.

Αποδείχθηκε ότι το σκάφος είναι σε θέση να λειτουργήσει άρτια, καθώς σηκώθηκε περίπου στα 2 μέτρα και εκτέλεσε μια πτήση που διήρκεσε περίπου 5 λεπτά.

Το SD-03 κατέχει τον τίτλο του μικρότερου VTOL (Vertical Take-Off  and Landing – VTOL) οχήματος στον κόσμο. Επίσης θεωρείται ότι είναι αυτό που θα αλλάξει την απλή καθημερινότητα και θα είναι το εφαλτήριο για ένα νέο μέσο μετακίνησης.

Το μονοθέσιο αποκτά ζωή χάρη σε μία μπαταρία και 4 ζεύγη από προπέλες (Διαθέτει 8 ρότορες), που του δίνουν την δυνατότητα να πετάξει με ασφάλεια ακόμα και αν εμφανιστεί πρόβλημα σε κάποια προπέλα. Το όχημα έχει 4 μέτρα μήκος και 2 μέτρα ύψος, αρκετά μεγάλο για να χρειάζεται κάπου στις 2 θέσεις parking.

Αυτή την στιγμή, το SkyDrive μπορεί να πετάξει για 5 με 10 λεπτά σε αρκετά χαμηλή ταχύτητα. Ο επόμενος στόχος τους είναι να κάνουν αρκετά πιο γρήγορο το όχημα, να φτάνει ταχύτητες μέχρι και 60 km/h και να μπορεί να κινηθεί αυτόνομα για 30 λεπτά. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να κινηθεί για 30-35 km.

Αναμένεται ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να δούμε τα ιπτάμενα αυτοκίνητα SkyDrive στους “δρόμους”.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα αποκτήσει την έγκριση για πτήσεις και εκτός της περιοχής δοκιμών μέχρι το τέλος του 2020. Σύμφωνα με τα σχέδια, αναμένεται να δούμε στις αγορές το πρώτο διθέσιο το 2023.

Το πλάνο αυτό συμβαδίζει και με αυτό της Ιαπωνίας να ξεκινήσει μία υπηρεσία ιπτάμενων ταξί. Είναι ολοφάνερο ότι στο μέλλον θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα, κάτι που βλέπαμε μόνο στην επιστημονική φαντασία μέχρι πριν λίγα χρόνια!

Δείτε επίσης: Η Boeing και η Porsche συνεργάζονται για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου

Πηγές

Μοιραστείτε το άρθρο

The following two tabs change content below.

agathan

Αποφοίτησα απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτα την διάρκεια εργάστηκα στην τεχνική υποστήριξη του τμήματος. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό μου, Msc In Applied Mathematics at University Of Delaware. Ύστερα δούλεψα για μερικά χρόνια σαν web developer (CMS and what not) και SEO/Google Ads engineer.
Και τώρα είμαστε στο GeekD, μια λέξη που περιγράφει όλα τα παραπάνω.

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."
-Gandalf The Grey, JRR Tolkien

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιλογές της ομάδας
σκίτσο του Άλμπερτ Αϊνστάιν
Πώς τα μυστικά των πρώτων αριθμών κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο
Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης πάνω από 2000 χρόνια πριν;
Τι θα γινόταν αν ο αυτισμός ήταν ... υπερδύναμη;
Εκπληκτικές φωτογραφίες του Cassini λίγο πριν τη συντριβή του στον Κρόνο